Helyi közélet

2010.08.15. 20:31

Viharok Hajdú-Biharban és Szabolcsban is, sok helyen nincs áram

<p>Viharos széllel és esővel zivatarok érkeztek vasárnap este Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.</p>

Debrecenben több helyen fák dőltek az utakra, akadályozva a forgalmat; ezek eltávolításán dolgoznak a tűzoltók. Házak is megrongálódtak, csakúgy, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a tűzoltók rövid idő alatt körülbelül 100 riasztást kaptak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén nincs áramszolgáltatás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a kora esti órákban a megye nagy részén erős vihar söpört végig. Több településen, így a megyeszékhely, Nyíregyháza egy részén is szünetel az áramszolgáltatás. A segélyhívó számokra folyamatosan érkeznek a bejelentések, főleg kidőlt fákról és megrongált tetőkről. Rövid idő alatt körülbelül 100 riasztást kaptak. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a kárelhárításon megyeszerte.

Nyíregyháza kétharmadán nincs áram

Szabolcsban az áramszünet miatt az áramszolgáltatót is folyamatosan próbálják hívni az emberek, emiatt a hibabejelentő gyakorlatilag elérhetetlenné vált, a vonalak túlterheltek - tájékoztatott a Független Hírügynökség nyíregyházi tudósítója.

Nyíregyháza kétharmadán nincs áram, a szabolcsi megyeszékhely északi részén a közvilágítás sem működik; a hibákat a vasárnap kora este a megyére lecsapó vihar okozta. A közlekedési jelzőlámpák is csak néhány helyen működnek a városban. A Független Hírügynökség információi szerint más településekről is kellett tűzoltókat hívni segítségül a városba, mert nagyon sok helyen kell vizet szivattyúzni, vagy éppen fákat eltávolítani. Hajdú-Bihar megyében a nyírábrányi határátkelő működése szünetelt a vihar miatt, de este nyolc óra előtt ha fennakadásokkal is, de újraindulhatott ott a forgalom.

Halálos baleset Hajdú-Biharban

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem ügyeletesének tájékoztatása szerint Debrecenben sok fa kidőlt, ezek a főbb útvonalakon akadályozzák a forgalmat, de már elkezdték az eltávolításukat a tűzoltók. a megyeszékhelyen több ház teteje is megrongálódott.

Éppen a zivatar idején történt egyébként halálos baleset Hajdú-Bihar megyében, Nyíracsádon, ahol egy motoros és egy autós karambolozott. Korábbi sajtóhírek szerint az oda küldött mentőhelikopter a vihar miatt nem tudott felszállni. Pápai György, az Országos mentőszolgálat regionális igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a helyszínre valóban mentőhelikoptert kellett hívni. A személyzet el is látta a súlyosan megsérült motoros fiatalembert, de miután a levegőbe emelkedtek, a motoros meghalt. A helikopter ezért újra leszállt, hogy megint megpróbálkozzanak az újraélesztéssel, de az már nem sikerült.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában