Emma kitombolta magát a hétvégén Borsodban is

Orkán erejű szél söpört végig az országon a hétvégén. A vihar az Emma nevet kapta, és nemcsak hazánkban, de Európa számos országában is pusztított. Volt, ahol halálos áldozatot is követelt.

Borsod megyét sem kímélte Emma. Boldván egy háznak a falát döntötte ki a vihar, az ott lakó családot ki kellett költözteni. Míg Miskolcon, egy autóra esett a szél által leszakított faág. Az autóban ülő férfi könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.
Hazánkba szombaton délután egy körül érkezett meg a vihar, nyugatról, jégesővel és helyenként 140 kilométeres széllel. A katasztrófavédelem segítségét legtöbben kidőlt fákhoz, megrongálódott épületekhez kérték, de nagyon sok gépkocsi kárról is érkezett bejelentés. Fennakadások voltak az elektromos szolgáltatásban, valamint a közúti és a vasúti közlekedésben is. Komolyabb személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Vasárnap napközben enyhült a szél, de estére újra felerősödhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap estig a narancssárga, tehát a másodfokú veszélyjelzés maradt érvényben.
hirdetés