Energiaköntöst kapott a Váci-iskola

A szalag átvágására Sipos Ibolya alpolgármestert, Nyakas Gábor kivitelezőt és Vig Csaba igazgatót kérték fel
A szalag átvágására Sipos Ibolya alpolgármestert, Nyakas Gábor kivitelezőt és Vig Csaba igazgatót kérték fel - © Fotó: Palicz István
Tiszavasvári – A tiszavasvári gimnázium tanulói és dolgozói a saját bőrükön érezhetik a korszerűsítés megannyi előnyét.

Leszigetelték a tetőt, a külső falat, két modern kazánt állítottak szolgálatba, megtörtént a radiátorok és csővezetékek cseréje, napelemes egységet, új parkolóhelyeket kaptunk, mozgássérült mosdót alakítottak ki, 120 nyílászáró újult meg a hátsó oldalon, majd kívül-belül kifestették az intézményünket – sorolta a nagy volumenű energetikai korszerűsítés keretében, a tiszavasvári Váci Mihály Gimnáziumban nyár végére megvalósult munkálatokat Vig Csaba igazgató.

A szerdai átadóünnepségen mondott beszédében a középiskola vezetője felidézte: bizony, régóta időszerű volt már ez a modernizáció, hiszen egy-egy hidegebb, szeles téli napon 16 C-fokot mutatott a hőmérő a tanáriban, a folyosók szintén huzatosak voltak.

A Váciban dolgozók és tanulók tehát szó szerint a saját bőrükön fogják érezni az energetikai modernizáció áldásos hatását. – Minőségi szempontból új iskolát kaptunk, gyors, szép és jó munkát végeztek a szakemberek, köszönet mindenkinek – összegzett az igazgató.

Akkor nem sikerült, most igen

Badics Ildikó, Tiszavasvári jegyzője elárulta: egykor ő is ebben a gimnáziumban tanult, így kiemelt figyelemmel kísérte a várva várt beruházás alakulását. – 2010-ben nem tudott élni az önkormányzat egy hasonló pályázati lehetőséggel, a most megvalósult, jóval komplexebb korszerűsítés eredménye viszont magáért beszél – tette hozzá.

PI
hirdetés