Vakációs ajánlatok megyénkben

Nyíregyháza – Március 9–11. között immár 12. alkalommal nyitja kapuit Nyíregyházán a „Vakáció” nemzetközi utazási kiállítás és vásár.

Korábban a külföldi kiutaztatási ajánlatok voltak túlsúlyban, ám az elmúlt 3–4 évben – az üdülési csekk bevezetésének is köszönhetően – a kiállítóknak is már több mint a felét a belföldi ajánlatokat kínáló szolgáltatók teszik ki – tájékoztatott Szabó Attila főszervező.

– A kiállításon egyre szélesebb körben mutatkoznak be megyénk szakmai szervezetei, mint például a Falusi Turizmus Megyei Szervezete, a Szatmár-Beregi Szilva Út Egyesület, a Sporthorgász Szövetség, a Természetbarát Szövetség, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület megyei szervezetei, stb., de egyedileg is ajánlják magukat szálláshelyek, turisztikai szolgáltatók. A kiállításon jelentős helyet kap Nyíregyháza az Állatparkjával, az új élményfürdővel, a múzeumfaluval, egyéb szolgáltatókkal. Sóstó önálló blokkban szerepel, mint itteni idegenforgalmi vonzerő.

Kapcsolatok, eszmecserék

A szervezők részéről a belföldi turizmus fejlesztése iránti szándékot jelzi, hogy minden évben belföldi díszvendége is van a rendezvénynek. Az idén ez Sárospatak lesz. Maga a rendezvény azzal is hozzájárul a megyei turizmus fejlesztéséhez, hogy az ország és a világ különböző részéről érkezett szakemberek között kapcsolatok és eszmecserék alakulnak ki, és a jó tapasztalatokat a mi megyénk szakemberei is felhasználják munkájuk során – mondta Szabó Attila.

 - Lefler György –
hirdetés