Helyi közélet

2011.09.12. 10:44

Újabb TISPOL ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának 2011. évi ellenőrzési terve alapján kerül sor 2011. szeptember 13 – 15-én az egész ország területén, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is az „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására - tájékoztatta portálunkat Fedor Rita rendőr főhadnagy.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának 2011. évi ellenőrzési terve alapján kerül sor 2011. szeptember 13 – 15-én az egész ország területén, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is az „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására - tájékoztatta portálunkat Fedor Rita rendőr főhadnagy.Az európai kampány ezúttal kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzésére irányul, mely a járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjed.

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon a biztonsági öv használat mértéke – a növekvő tendencia ellenére - sajnálatos módon alacsony (48-62 %), melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra (90 %) szükséges emelni.

Életet menthet

A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy, s a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának további terjesztése, illetve kikényszerítése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának további csökkentése érdekében.

A rendőrség az átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársaival együttműködve hajtja végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában