Erdei madárkarácsony

Erdei madárkarácsony
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Jövő hét szombaton karácsonyi lakomát kapnak a Sóstói-erdő madarai.


Nyíregyháza. Decemberben sokan keresnek szívből jövő és hasznos ajándékot szeretteik számára; a nálunk telelő kis énekesmadarak esetében a legjobb ajándék a megfelelő, szakszerűen kínált eleség. A téli madáretetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent az apró, tollas jószágoknak a hideg és táplálékban szegény időszak átvészeléséhez.

A kert dísze lehet a madárkalács

Az E-misszió Egyesület közös madárkalács-készítésre és madárgyűrűzésre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe, az erdei tornapályára december 16-án, szombaton 9.30-tól 13 óráig.

A madárkarácsony alkalmával a résztvevők megismerhetik a téli madáretetés alapvető tudnivalóit, és az etető leggyakoribb vendégeivel is közvetlen közelről találkozhatnak. Az ünnepi alkalomra marhafaggyúból és különféle magokból készülő, fantáziadús formákba öntött madárkalács készül, amely nem csupán a télen gyakran éhező kismadarakat segíti, de a kert dísze is lehet a karácsonyi időszakban.

A madárkalács-készítéshez alapvető anyagokat az egyesület biztosítja, de hogy finomabb, tartalmasabb, változatosabb és szebb legyen a madárcsemege, aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers olajos (napraforgó, dió) és apró szemes (köles, lenmag, mák) magokat, aszalt gyümölcsöket (mazsola), süteményformát, fenyőtobozt, kiszárított narancshéjat – kérik a szervezők.

További információkat a sostoierdo@e-misszio.hu e-mail-címen és dr. Szigetvári Csabánál (20/512-3311), továbbá a www.facebook.com/sostoierdo oldalon kaphatnak az érdeklődők.

KM
hirdetés