Erdélyben jártak Petőfi nyomában

A kálmánházi hetedikesek Kolozsvárott
A kálmánházi hetedikesek Kolozsvárott
Kálmánháza – Böjte Csaba egyik gyermekotthonában ajándékokat adtak át a fiataloknak.

A „Petőfi nyomában” című Határtalanul pályázat keretében a közelmúltban Erdélyben jártak a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola hetedik osztályos tanulói.

A házaspár emlékszobája

A fiatalok Nagybányán megismerkedtek a történelmi városrész nevezetességeivel, Koltón a Teleki-kastélyban megtekintették Petőfi Sándor és Szendrey Júlia emlékszobáját, és megkoszorúzták a parkban található emlékhelyet.

Adomány a gyermekotthonnak

A parajdi sóbányában a természeti képződmény történetéről hallhattak tájékoztatást, majd a bátrabbak kipróbálták az itt található kalandparkot is. A Gyilkos-tónál és a Békás–szorosnál természeti környezetben Erdély földrajzi adottságait tanulmányozták. Gyergyóalfaluban a Böjte Csaba által fenntartott Domokos Kázmér Gyermekotthon lakóinak adományokat adtak át, majd Farkaslakán megkoszorúzták Tamási Áron sírját. Petőfi életének utolsó helyszínén járva Fehéregyházán az emlékművénél koszorúval tisztelegtek költői nagysága előtt.

Segesváron, a belvárosban történelmi sétát tettek, és a Petőfi parkban a költőnek tisztelegve közösen mondták el Arany János: Letészem a lantot című versét. Felejthetetlen élményt jelentett a Kolozsvár főterén látható Szent Mihály templom és a nagykárolyi Károlyi-kastély is a diákok számára.

KM
hirdetés