Érdemes a múzeumban tölteni a bűvös éjszakát

A zenének, dalnak egy múzeumban is helye van
A zenének, dalnak egy múzeumban is helye van
Vásárosnamény – Immár 13 esztendeje, hogy elindult ez az országos múzeumi program, melynek célja a tanítva szórakozás és a szórakozva tanítás, s ugyanezen elvek mentén Vásárosnamény is színes programmal készült az idén.


Filéné Huszti Zsuzsanna citeramuzsikájával csalogatják be a Beregi Múzeumba a közönséget június 25-én 18 órától, a Múzeumok Éjszakáján, s aki azután is úgy dönt, hogy a helyszínen marad, a folytatásra se lehet majd panasza.

A továbbiakban, másodikként a kárpátaljai Sodró Együttes veszi fel a népzenei fonalat, akik nem csak az élő népi muzsikát mutatják be a közönségnek, de fergeteges táncműsorral is készülnek.

A szemet-fület gyönyörködtető színpadi mulatság után 20.15-től egy különleges előadásnak és kiállításmegnyitónak adják át a terepet, régi kalendáriumok világába kalauzolva el a közönséget. Az est folyamán folyamatos programokkal, népi gyermekjátékokkal – pónilovaglással, s múlt idők iskoláiból megőrzött üveg diaképek vetítésével – is szolgálnak a szervezők, ráadásul Baráthné Juditka látványkonyhájában – „Hús az üstbe, ne hajolj a füstbe!” felkiáltással – népi étkeket is kóstolhatnak a nagyanyáink konyhaművészetéért rajongók.

Az este 21 órától az elmaradhatatlan táncházzal és tűzugrással zárul a múzeum udvarán.

KM
hirdetés