Érdemes ismét rápörögni a hétvégére

Akt.:
Az év első hétvégéjén a nyíregyházi Chloé New Yorkban Happy & Band zenél.
Az év első hétvégéjén a nyíregyházi Chloé New Yorkban Happy & Band zenél.
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban Nyíregyházán és környékén?

Január 4., péntek

18 óra: Tolcsvay László és zenekara Fehérgyarmaton

A hatvanas évek beat-generációjának egyik kimagasló egyénisége, a Tolcsvay Trió egyik alapítója, a rendkívül népszerű Fonográf együttes tagja zenekarával a Móricz Zsigmond Városi Művelődési Házban ad koncertet. Felhangzanak pályafutásának legnépszerűbb slágerei, így a Jöjj, kedvesem, a Hunyd le a szemed vagy az Első villamos.

Tolcsvay László 1968-ban vált ismertté, amikor a trió megnyerte a Ki mit tud-ot. Az együttes elsőként ötvözte a rock elemeit a magyar népzenével, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. 1973-ban komponálta Petőfi Sándor versére az azóta legendássá vált Nemzeti dalt, amely korosztályának himnuszává vált. Ettől az évtől a Fonográf együttes tagja és zeneszerzője, több mint tíz lemezt készítettek együtt. Az 1970-es években Kelet-Európa egyik legnépszerűbb zenekarává váltak, szerepeltek Hollandia, Belgium és Németország színpadain és tévé programjaiban is. A zenekaroknak írt számai mellett a mai napig írja Koncz Zsuzsa és Halász Judit dalait is. Közel száz, ma már legendás nagylemez őrzi munkáját.

22 óra: Pótszilveszter a Barbizonban

A kétezres évek legendás zenéivel idézik meg az akkori bulik hangulatát.

A Szódaház utcában nincs megállás, néhány nappal a szilveszteri őrület után ismét várják azokat, akiknek a lábában még maradt egy kis boogie. Péntek este – először a nyíregyházi szórakozóhelyen – Erős Attila, az egykori Carpe Diem együttes frontembereként elvisz mindenkit egy utazásra az álomhajón. Csatlakozik hozzá Spigiboy, hogy együtt adagolják az ezredforduló legmenőbb slágereit. Természetesen a házigazdákról sem feledkezünk meg: Dezy és Széles hangolja bulira a pótszilveszterezőket.

Január 5., szombat

21.30: Évindító koncert a Chloé New Yorkban

A szilveszteri buli folytatódik a nyíregyházi étteremben: a Happy & Band party zenekarral indul az év a Chloé-ban.

A Happy & Band zenekari formáció 2017 tavaszán jött létre, de azóta számos esküvőn, céges rendezvényen van már túl. Tagjai: Megyeri Judit (ének, vokál), Balogh Sándor (ének, vokál, billentyűs hangszerek), Domokos Marcell (gitár), Kocsis Attila (basszusgitár) és Tanyi József (dob) több évtizedes zenei múlttal rendelkeznek, más zenekarokban is zenélnek.

20 óra: Pila50 – lakott területen maximálisan megengedett buli

Ötvenéves lesz Pila, azaz Paulon László Levente, aki a tőle megszokott szerénységgel és szűk körű koncerttel ünnepel a nyíregyházi Labor Caféban. A buli ingyenes, de az adományurnák nem lesznek lezárva…

Január 8., kedd

17.30: A carPEDIGnem lemezbemutató koncertje a Bencs-villában

Dézsi Darinka, a Móricz Zsigmond Színház művészének zenekara több mint négy év koncertezés után rögzítette első nagylemezét, amelyen kortárs és klasszikus költők énekelt versei hallhatók Karap Zoltán (gitár), Laczkó Csaba (basszus) és Bartus Zoltán (ütőhangszerek és elektronika) hangszerelésében.
hirdetés