Érdemes rápörögni a hétvége bulijaira Miskolcon

Akt.:
The Sign
The Sign - © Fotó: magánarchívum
Miskolc – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő napokra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Március 21., csütörtök

Sexy University Party a miskolci Rockwell Klubban

Sztárvendég: Loving Arms. Rezidens: Márton boy

A Loving Arms az ország legdinamikusabb DJ-párosa. DJ-szettjeik energikusak, vagányak és szabadon szárnyalók, mellyel hamar a vendégek szívébe lopják magukat. A DJ-páros a Rádió 1 – Dj Factory műsor szerda esti lemezlovasai/műsorvezetői. Videó­klipjeik napi rotációban szerepelnek az MTV, a Music Channel, valamint a Zenebutik tv-csatornákon.


Március 22., péntek

20.00 The Sign: Vége a Dalnak – koncert a miskolci Helynekemben

A 2012 óta működő fiatal miskolci zenekar számos hazai klub, és A Dal 2019 színpadának meghódítása után először hazai pályán a Helynekemben.

A The Sign első felvétele 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió Saját zenéd versenyét. Az Egyetlen, és a Királylány című nagy sikerű dalok után következett az Ő, amellyel óriási meglepetést okozva egészen A Dal 2019 elődöntőéig jutottak, majd rá egy hétre az idei Szikra-díjat is elhódították a srácok. Ezek a dalok mind a hamarosan debütáló Többet mond itt minden Rólad című első nagylemezük előfutárai, amelyről szülővárosukban exkluzív módon már megjelenés előtt elhangzik majd majdnem minden szerzemény.

20.00 Tavasznyitó Party a miskolci Collins Clubban

Hogy a legjobban induljon kedvenc évszakunk…

Egy szenzációs Tavasznyitó nép­ünnepéllyel kezdik a hétvégét, melyet te sem hagyhatsz ki!

22.00 Happy Gang-koncert a miskolci Stamp Clubban

Rezidens: Kameny

A Happy Gang Magyarország egyik legsikeresebb popegyüttese. 1996-ban a Kérek egy kulcsot a szívedhez című daluk az ország legtöbbet játszott hazai felvétele volt. Nyertek Bravo OTTO díjat, slágerlista-vezető dalaik ma is közkedveltek. Dalaikat szellemes szövegek fűszerezik. Zenéjük tartalmaz dance, hiphop, elektronikus és rock elemeket is. A mai napig korosztálytól függetlenül mindenki bulizik a számaikra. Legismertebb slágereik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem és a Kérek egy kulcsot a szívedhez, Lógatom a lábam, Minő guminő, Lopják a Dzsekimet, Szentkarácsony. Több mint 800 ezer eladott hanghordozón jelentek meg dalaik. 1993-ban kezdődött a Happy Gang karrierje. Közös iskolai zenekarból indultak el, amit egy EMI lemezkiadói szerződés alakított professzionális produkcióvá. Ők voltak ez első hazai szereplői, a Bravo Love Story elnevezésű, BRAVO Ifjúsági Magazinban futó fotós képregénynek, mely több héten át tartott, és nagy rajongói bázist hozott a csapatnak…


Március 23., szombat

20.00 Zoltán Erika koncertje a miskolci Collins Clubban

Ismét egyik kedvenceteket hozzuk el a Collins Clubba. Bulizzunk együtt Zoltán Erikával! Zoltán Erika már 4 éves korában eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el.

Zongorázni tanult, és dzsesszbalett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval, a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert.

A következő évben megjelent első nagylemeze, a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint 1 500 000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később producerként saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland popegyüttesek köszönhetik neki hírnevüket

21.00 Vad Fruttik-koncert a miskolci Helynekemben

Mottó: „Miskolc! Hazamegyünk majd az első busszal?”

A Vad Fruttik egy magyar alternatív rockegyüttes. A zenekart 1996-ban alapították Várpalotán. Az együttes gerince már akkoriban kialakult. 1999-ben egy tehetségkutatót követően a zenekar lehetőséget kapott arra, hogy elkészítse első nagylemezét, ám egy hónappal az album rögzítése előtt a kiadó visszamondta a szerződést, a zenekar pedig felbomlott. 2005-ben egy sikeres pályázatnak köszönhetően a zenekar lehetőséget kapott arra, hogy három dalt rögzítsen a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. Ezen számok közül az egyik a Szerelmes dal volt, melyet a RadioCaféban elkezdtek játszani.

Ennek hatására a RadioCafé Instant vol. 1. című válogatásalbumára felkerült a Szerelmes dal. Első nagylemezük 2006 őszén jelent meg a Mama Records gondozásában Rózsikámnak digitálisan címmel. Az album több dala is szerepelt a RadioCafé, a Cool TV és az MTV slágerlistáján. Ekkoriban alakult ki a zenekar végleges felállása. Ugyanezen évben elkészült a Vad Fruttik első klipje is a Nekem senkim sincsen című dalból. 2006-ban Herter Tamás, Józsa Zoltán és Kaszás Gábor kivált a zenekarból, az ő helyükre érkezett meg a Hock testvérpár, Attila és Zoltán.

A következő esztendőben országos turnén szerepelt az együttes. Felléptek a Szigeten és a VOLT Fesztiválon is. A VOLT válogatáslemezre felkerült a Sárga Zsiguli. 2007-ben a Petőfi Rádiónál zenei műsorstruktúra váltás zajlott le, ennek következtében dalaikat rendszeresen játssza a rádió, manapság is napi szinten hallhatóak országosan is. Az évben további két klipet forgattak, a Forró nyár és a Sárga Zsiguli számokhoz.

2008 márciusában telt ház előtt koncerteztek az A38 Hajón. Májusban a Zöld Pardonban 3000 ember előtt játszottak. Az év során több fesztiválon is részt vettek fellépőként, többek között a Fishing on Orfűn, a VOLT-on, a Hegyalján, az EFOTT-on, a Bala­TONE-on, a Szigeten és a SZIN-en.

A VOLT-válogatáslemezre ismét felkerült egy daluk, a Nekem senkim sincsen. Novemberben második stúdióalbumuk is kiadásra került, az Egy éjszaka Bohémiában lemezt a CLS Records jelentette meg. Az évben a Kemikáliák című számhoz leforgatták a videoklipet is.

ÉM


Laár András (balról) és Bornai Tibor
Miskolc - A KFT együttes két tagja, Laár András és Bornai Tibor ezúttal ketten léptek fel. Laár András és Bornai Tibor évtizedek óta együtt zenélnek. Gondoljunk csak a KFT együttesre. Erről a közös útról meséltek szombaton este a Görömbölyi Művelődési Házban, miközben két akusztikus gitárral elev...

Csepregi Éva
Miskolc - Sokan kedvelik a retró dallamokat és a régi vágású Neoton Famíliát. A zenekar ma is aktív tagjai, komoly érdeklődés közepette, Kasza Tibi és DJ Dominique meghívott előadókkal közösen szombat este elfoglalták a Generali Aréna színpadát, és fergeteges koncerttel várták a bulizni vágyó köz...
hirdetés