Érdi Tamás jótékonysági koncertje a Quatuor Hermésszel

Érdi Tamás
Érdi Tamás
Budapest – Sorstársaiért ad jótékonysági koncertet Érdi Tamás szeptember 18-án a Zeneakadémia nagytermében. A zongoraművész és a francia Quatuor Hermés a vak gyermekek támogatását szolgáló “Szól a szív…” Alapítvány megsegítésére lép fel.

“Több mint harminc évvel ezelőtt álmodtam meg az alapítványt. Tizenévesen már jártuk az országot és felléptünk barátaimmal sorstársaimért, koncerteztünk hazai városokban és eljutottunk Amerikába is” – mondta Érdi Tamás, a Vakok Iskolája egykori tanulója az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

A jövő keddi koncert első részében a zongoraművész Beethoven, Brahms, Kodály és Schumann műveiből játszik, a kíséretében zenélő francia Quatuor Hermes (Omer Bouchez és Elise Liu – hegedű; Jung-Hszin Csang – brácsa; Anthony Kondo – cselló), amely 2011-ben megnyerte az egyik leghíresebb genfi versenyt, most először lép fel Budapesten.

Érdi Márta, a zongoraművész édesanyja, producer arról beszélt, hogy a koncert kapcsolódik a kulturális örökség európai évéhez, amelynek Érdi Tamás a nagykövete, másrészt az egyik utolsó eseménye lesz a Klassz a pARTon! komolyzenei eseménysorozatnak, amely egész nyáron tartott.

A Klassz a pARTon! záróestje szeptember 21-én Rijekában (Fiuméban) lesz a helyi kormányzói palotában, szintén Érdi Tamással. A koncert egyben megnyitja a rijekai magyar napokat és felvezeti, hogy 2020-ban a horvátországi város Európa Kulturális Fővárosa lesz.

A producer a műsorban elmondta, hogy a Klassz a pARTon! koncertsorozat jövőre a gyerekeket helyezi a középpontba, köszönhetően annak a sikernek is, amely Mozart Varázsfuvolájának idei strandelőadásait kísérte.

“Fontos, hogy játékos formában már kicsi korukban megszerettessük a gyerekekkel a klasszikus zenét. Nálunk, Bartók és Kodály országában ez különösen érvényes” – tette hozzá Érdi Tamás.

-MTI-
hirdetés