Erdő Péter meghívására Magyarországra érkezett a libanoni karitász igazgatója

Budapest – Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek meghívására kedden Magyarországra érkezett Paul Karam, a libanoni karitász igazgatója.

Erdő Péter az MTI-nek elmondta: Paul Karam látogatásának célja, hogy tájékoztassa a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) a Libanonban élő menekültek helyzetéről, és az ottani karitász munkájáról, amelyben a keresztény egyházak közösen vesznek részt.

“A személyes kapcsolatok erősítése és az ottani helyzet, a gondok megismerése, nemcsak a szolidaritás kifejezése miatt fontos, hanem olyan feladat, ami magasabb szintre emelheti az együttgondolkodást” – fogalmazott a bíboros, aki áprilisi libanoni útján vette fel a kapcsolatot Paul Karammal.

Erdő Péter hangsúlyozta: az utóbbi két évben a 4,8 millió lakosú Libanonba több mint 1,5 millió menekült érkezett Szíriából és Irakból, akik arra várnak, hogy “a háborús konfliktus csillapodásával visszatérhessenek otthonaikba, a nekik nyújtott segítség pedig az európai katolikusoknak is szívügye kell, hogy legyen”.

A bíboros tájékoztatása szerint a segélyszervezet igazgatója részt vesz az MKPK plenáris ülésén, valamint találkozik a magyarországi katolikus karitatív szervezetek vezetőivel, Kozma Imrével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökével és Écsy Gáborral, a Katolikus Karitász országos igazgatójával.

Paul Karam csütörtökön felkeresi a fóti befogadóállomást, pénteken pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumában találkozik Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárral és az általa vezetett Karitatív Tanács tagszervezeteivel.

– MTI –
hirdetés