Erdőben hagyott autók – így parkolunk Nyíregyházán!

Erdőben hagyott autók – így parkolunk Nyíregyházán!

Nyíregyháza – Az autósok folyamatosan keresik a lehetőségeket az ingyen parkolásra, amióta a legtöbb helyen fizetni kell a megállásért Nyíregyháza belvárosában. Hol hagyjuk autóinkat és milyen helyeket használunk ki parkolás szempontjából? 

Tény, ha meg szeretnék állni autónkkal valahol Nyíregyháza belvárosában, egyre több helyen kell kinyitni a pénztárcánkat. Éppen ezért, az autósok többsége csak akkor áll be egy-egy fizetős helyre, ha már végképp nem talált olyan parkolót – vagy utcát – ahol fizetés nélkül hagyhatja ott járművét.

A nyíregyházi bevásárlóközpontok környékén szintén lehet ingyen helyeket találni, a gond csak az, hogy ezek főleg a centrum peremén találhatók, így kevesen vállalják a gyaloglást. Inkább keresünk eldugott utcákat, ahol nem tiltja tábla sem a megállást, sem a várakozást.

Egy ilyen utcában járt munkatársunk, ahol a járda mellett és a fasorban is autók sorakoztak, néhol egymás hegyén-hátán.

„Nem fizetek a parkolásért, ha nem muszáj – nyilatkozta kamerán kívül egy autós, majd hozzátette – mindig van egy megszokott hely, ahová elviszem az autót. Eddig mindig bevált, remélem ezután is így lesz.”

Vannak olyanok is, akik biztonságosabbnak találják, ha fizetnek a helyükért, mint, hogy eldugott helyeken hagyják a kocsit.

„Ritkán van dolgom a belvárosban, ezért kibírom néha azt a pár órát, amit a parkolásért fizetek.” – nyilatkozta egy másik autós.

Mégis a járművezetők keresik a kiskapukat a parkolás labirintusában, és ha tehetik, olyan helyen állítják le autóikat, ahol egész nap pénztárcájukat tehermentesítve parkolhatnak.

-K.A.-
hirdetés