Erdősáv égett a 471-es mellett, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Erdősáv égett a 471-es mellett, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Ezen kívül leszakadt faágak és avartűz is megdolgoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédőket. Ügyeleti hírek csütörtökről.

Leszakadt és egy épületet is veszélyeztetett egy 25 méter magas nyárfa egyik ága tegnap délelőtt Balmazújvároson, a Debreceni utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes növényt.

Mintegy másfél hektár területen égett az avar tegnap délelőtt Nagyhegyes közelében. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Kiszáradt fa dőlt a trolibusz-felsővezetékére tegnap kora délután Debrecenben, a Benczúr Gyula utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a lehasadt faágat. A Dózsa György utcában is leszakadt faág dolgoztatta meg a debreceni hivatásos tűzoltókat.

Debrecen közelében a 471-es számú főút mellett erdősáv kapott lángra tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, összesen tizennyolc tűzoltó oltotta a nyolc hektáros területet. A szél miatt a tűz gyorsan terjedt és további erdősávokat veszélyeztetett. A tűzoltásban a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is részt vettek.

Bocskaikertben is égett az avar tegnap délután, a Lepke utcában. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés