Eredményes figyelőszolgálat

A nyíregyházi kórház környékén számos gépkocsi-feltörés történt az elmúlt hónapokban. A tettesek az utastérben hagyott értékek miatt ütötték be az autók ablakát, gyakran nagyobb kárt okozva a rongálással, mint a lopással, majd másodpercek alatt eltűntek a helyszínről.

A városi kapitányság munkatársai hosszabb ideje civil ruhás szolgálatot láttak el a környéken. Azt sejtették, hogy kik a tolvajok, tetten érni azonban nehéz volt őket, hiszen azok is arcról ismerték szinte valamennyi a rendőrt. Több hetes figyelés után március 15-én gyalogosan, és civil autóval észrevétlenül követték a három gyanús személyt. A fiatalok minden parkoló kocsiba benéztek, ezzel azonban még nem követtek el jogsértést.

Végül akkor csaptak le rájuk, amikor a Liszt Ferenc utcán törték be egy autó ablakát. Éppen a hátsó ülésről kivett táskát kutatták át, amikor a három körzeti megbízott odaért. A tolvajok menekülni próbáltak, de a rendőrök a kezüket hátracsavarva a földre vitték és megbilincselték őket. A hasonló bűncselekmények miatt jól ismert 22, 24 és 35 éves helybeli férfiakat őrizetbe vették. Azt a további vizsgálat során állapítják meg, hogy a gyanúsítottak számlájára hány gépkocsi feltörése írható.

Az elfogást követően a rendőrök nem dőltek hátra, hanem folytatták a szolgálatot. Éjfél után nem sokkal a Szalag utcán vettek észre két személyt, akik egy parkoló teherautóból egy húszliteres kannába szívtak éppen le üzemanyagot. Az elkövetők a körzeti megbízottak láttán futásnak eredtek, egyiküket a közelben elfogták, társát a rádión értesített kollégák kapták el a Kállói úton. A 17 és 18 éves nagykállói fiatalok ellen eljárás indult.

15-én napközben a járőrök és polgárőrök fogtak el egy 36 éves férfit, aki a kórház parkolójában feszítette le egy Lada tanksapkáját, és húsz liter benzint tulajdonított el. A nyíregyházi lakos ellen lopás megalapozott gyanújával folyik büntetőeljárás.

– Fullajtár András –
hirdetés