Eredményesen versengő záhonyi kollégisták

Sikeresen versengő záhonyi kollégisták
Sikeresen versengő záhonyi kollégisták - © Fotó: a szerző
Záhony – Számos szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói az elmúlt tanévben és rövidesen megkezdik a felkészülést az idei versengésekre is.

Ősszel a Dr. Béres József Kollégium leány és fiú együttese is a 4. helyen végzett a népes mezőnyben a Fair Play Cup országos középiskolás labdarúgó bajnokság Záhonyban rendezett területi fordulóján. Decemberben az Országos HIV-AIDS Prevenciós Verseny fővárosi fináléjában az értékes 5. helyezést szerezte meg a középiskolás kategóriában a záhonyi kollégista trió, s ezzel negyedszer egymás után végzett a „TOP 10-ben”, míg a felnőtt gárda az előkelő 2. helyet mondhatta a magáénak. Februárban a megyei kollégiumok asztalitenisz versenyén – nyolc egyéni dobogós helyezés mellett – egymás után ötödször is elhódították a legeredményesebb csapatnak járó míves serleget a húsz kollégium színeiben versenyző résztvevők között.

A Fair Play Cup tavaszi fordulója után a fiú csapat bronzérmes lett a 15 rivális versengésében, s ezzel első alkalommal jutott záhonyi csapat a megyei fináléba. Áprilisban a négyfős katasztrófavédelmi csapataik előbb a területi versengésen az 1., 2. helyezést szerezték meg, majd a továbbjutott – lányokból álló – kvartett a megyei döntőben a dicséretes 5. helyezést érdemelte ki, s mellette két különdíjat is haza vihetett. Májusban a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó vetélkedésben új összetételű csapataikkal a területi elsőségek után a megyei döntőben a felnőtt korcsoportban a 2., míg a középiskolások népes és erős mezőnyében az elismerésre méltó 3. helyen végeztek. A csecsemőápolók leány triója ugyanakkor és ugyanott a győztes megyeszékhelyi egészségügyi szakgimnázium csapatával azonos pontszámot ért el. A határvárosi diákok kvartettje első alkalommal idén szerzett érmet a Kisvárdán rendezett hagyományos Refi sakk kupán.

Versenyek Kisvárdától Nyírszőlősön át a fővárosig

Több versenyen is kimagaslóan teljesített Antal András (Ilk), Badó Gyöngyi (Csongor, Kárpátalja), Baksa Dávid (Csongor, Kárpátalja), Dajka Dalma (Petneháza), Demeter Veronika (Csap, Kárpátalja), Egressy Bianka (Beregdéda, Kárpátalja), Faragó Gergely (Budapest), Gál Adrienn (Tiszaásvány, Kárpátalja), Gál Ádám (Kisdobrony, Kárpátalja), Herka Balázs (Nyírtass), Horváth Flórián (Rétközberencs), Hudák Márk (Csap, Kárpátalja), Katona Dávid (Berkesz), Kiss Klaudia (Ajak), Kiss Olívia (Szernye, Kárpátalja), Kovács Barbara (Lövőpetri), Kulcsár Beáta (Nyíregyháza), Misák Annamária (Csongor, Kárpátalja), Nagy Patrik (Kékcse), Nagy Renáta (Tiszakerecseny), Nagy Richárd (Szernye, Kárpátalja), Molnár Attila (Berkesz), Oláh Ignác (Kékcse), Somogyi Gábor (Gyulaháza), Szilágyi Dávid (Kisar), Szlovák Dorottya (Pap), Takács Ádám (Szabolcsbáka), Tamási Patrik (Csongor, Kárpátalja), Ténai Zsolt (Dombrád), Tóth Boglárka (Kisszelmenc, Kárpátalja), Zozulya Márk (Tiszaágtelek, Kárpátalja). A versenyzők felkészítésében Almásiné Forgács Éva, Birke Anikó nevelőtanárok, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő, Karasz Lajosné, a Vöröskereszt munkatársa, Józan Sándor mentőtiszt, valamint Kovács István pv. alezredes jeleskedett.

– Tancsik Róbert –

Címkék: , ,hirdetés