Éremosztón a versenyigazgató

Éremosztón a versenyigazgató
Kisvárda – Dr. Barczi Róbert az MLSZ képviseletében járt Kisvárdán és az esetleges bajnoki reformról is beszélt.

Négy éve is Kisvárdán élte azt át, amikor egy csapat feljutott az NB I-be. Akkor a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetőjeként dolgozott dr. Barczi Róbert, és a Szpari 2014-ben éppen a Kisvárdán aratott győzelmével (1–0) tette biztossá az osztályváltását. A korábbi élvonalbeli futballista és klubvezető 2015-től az MLSZ-ben dolgozik versenyigazgatóként, ebben a minőségben adta át az NB II-ből feljutott kisvárdai csapat tagjainak az ezüstérmeket.

– Csányi Sándor elnök úrtól kaptam a felkérést a versenyigazgatói feladatra, mindez mérhetetlenül nagy megtiszteltetés volt a számomra, és azonnal igent mondtam rá – folytatta Barczi Róbert. – Az első fél évben még elődömmel, Csiki Károllyal vezettük közösen a versenyigazgatóságot, és azóta nagyon sok változást kellett eszközölnünk, mást ne mondjak, az informatikai rendszerben most már minden digitálisan működik, a folyamatokat próbáltuk hatékonyabbá tenni, és igyekszünk a kommunikációban is odáig eljutni, hogy a csapatok minden téren elégedettek legyenek. Úgy érzem, az elmúlt három év alatt a szövetségben elfogadtak, és házon belül is sikerült kivívnia a versenyigazgatóságnak a kellő presztízsét. Más országokban ez a terület önálló ligaként működik, nálunk viszont a szövetségen belüli igazgatóság irányítja a versenyrendszert. Személyesen egyre több nemzetközi feladatot is vállalok, tagja lettem az európai szövetség átigazolási bizottságának, UEFA-ellenőr is vagyok, júniusban az egyik selejtezőn ilyen minőségemben is debütálok az Európa-ligában, de korosztályos válogatott-meccseken már betöltöttem ezt a szerepkört. Ezek mellett az U21-es válogatottnak rendszeresen én vagyok a delegáció vezetője.

Három év után lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének újra NB I-es csapata, Kisvárdán pedig először. Szabolcsi születésűként hogyan fogadta a hírt a szövetség egyik funkcionárusa és az ő szemszögéből mennyire állnak készen a várdaiak a legmagasabb osztályra?

– Nyomon követem az ország labdarúgását, a szabolcsit pedig kiemelten – felelte a versenyigazgató. – Látom azt a tendenciát, hogy kisebb csapatok is felkerülnek az utóbbi időben az NB I-be, ami Kisvárdán is azt feltételezi, hogy ambiciózus vezetés áll a csapat mögött, és nyilván lelkes közönség is. Örömteli a számomra, hogy újra van szabolcsi csapat az első osztályban.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2018. június 8-i számában és www.kelet.hu oldalon.
hirdetés