Érettségi Nyíregyházán – “A gyerekeknek fülig ért a szájuk”

Akt.:
Nyíregyháza, 2018. május 7. Németh István atya (j) megáldja a diákokat a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga előtt a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium kápolnájában 2018. május 7-én. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.
Nyíregyháza, 2018. május 7. Németh István atya (j) megáldja a diákokat a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga előtt a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium kápolnájában 2018. május 7-én. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról. - © MTI Fotó: Balázs Attila
Nyíregyháza – “A gyerekeknek fülig ért a szájuk” – értékelte a hétfői magyar érettségi tételsort Kéner Beatrix szaktanár, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium intézményvezető-helyettese az MTI-nek.

Elmondta, a diákok visszajelzései alapján nem volt nehéz a tételsor, és meglepetést sem okoztak a feladatok. A szövegértési és a műelemzési feladatsor sem volt bonyolult: az érvelési feladatban például a halloween téma volt népszerű, a műelemzésben pedig Balázs Béla-meséjének elemzését választották többen, de a József Attila- és a Szabó Lőrinc-vers összevetése is teljesen megoldható volt – közölte Kéner Beatrix.

A szaktanár hozzátette: a diákok a szövegértési és szövegalkotási feladatokra kapott 90 percet érezték kevésnek, viszont volt olyan diák is, aki a műelemzési feladatra írt három-négy oldalnyi szöveget már 11 órakor leadta.

– MTI –


A miskolci Lévay József Református Gimnázium végzős diákjai a magyar érettségi után
Miskolc - Nem volt túl megterhelő az idei irodalom írásbeli, sőt nehezebb feladatokra számítottak a miskolci Lévay József Református Gimnázium megkérdezett diákjai. Mint arról beszámoltunk, idén barátságkutatásról szóló szövegértési feladatsor, míg a műelemző feladatok között József Attila és Sza...
hirdetés