Erős mezőny jött össze Debrecenben

Vánczku Attila
Vánczku Attila - © Fotó: Big Boxing
Nyíregyháza – Kovács Richárd és Vánczku Attila is szorítóba lép Bocskai István-emlékversenyen.


Szerdán kezdődik Debrecenben a legnagyobb múltra visszatekintő ökölvívó-találkozó, a Bocskai István-emlékverseny. Az idei lesz a hatvankilencedik nemzetközi megmérettetés, amelyen rekordszámú, huszonkilenc ország 144 férfi és 41 női öklözője lép majd ringbe az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Döntőbe várja a mestere

A férfiak kilenc, a nők öt súlycsoportban mérkőznek, a magyar válogatott minden tagja szorítóba lép.

Az NYVSC-Big Boxing színeit ketten képviselik a rangos megmérettetésen. A válogatott Kovács Richárd (64 kg) és Vánczku Attila (69 kg).

– Ricsitől jó bunyót várok sok akcióval, és persze döntőbeli szereplést. Attilától szintén jó bunyót várok, de neki a legfontosabb az lesz, hogy ismerkedjen a nemzetközi mezőnnyel. A mezőny erős, Ricsi súlyában például itt van a hamburgi 60 kilós világbajnok francia Sofiane Oumiha, az Európa-bajnoki ezüstérmes moldáv Dimitri Galagot is – latolgatta az esélyeket Nagy Lajos, Ricsiék mestere.

Ami Kovács Ricsi idei versenyeit illeti, márciusban Vlagyikavkazban rendezik az U22-es Európa-bajnokságot, szeptemberben szintén az oroszok Jekatyerinburgban a felnőtt világbajnokságot.

Szombaton zárul a torna

Ezekre megfelelő felkészülési lehetőséget ígér a debreceni verseny, amelyen szerdán lesz a mérlegelés, utána szombatig repkednek majd az ütések.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés