Helyi közélet

2015.07.16. 16:38

Kétszer is bombával fenyegetőzött, ráfázott a kisvárdai férfi

Debrecen/Kisvárda - A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a kisvárdai férfi ellen.

Debrecen/Kisvárda - A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a kisvárdai férfi ellen.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatott nyomozást B. András 30 éves kisvárdai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2014. november 28-án 14 óra 56 perckor azzal hívta fel a rendőrség segélyhívó számát, hogy a Debrecen, Péterfia utcai bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A helyszínre érkező rendőrök kiürítették, majd átvizsgálták az épületet, robbanószert azonban nem találtak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 éves kisvárdai férfit, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A kisvárdai rendőrök B. Andrást 2015. június 19-én elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a férfi volt az, aki 2015. március 1-jén 14 óra 39 perckor is felhívta a rendőrség segélyhívó számát, hogy a Péterfia utcai bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A helyszínre érkező rendőri egységek kiürítették a teljes épületet, robbanószerkezetet azonban akkor sem találtak. A terhelt a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A rendőrség a gyanúsított ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Debrecen - Legalább kétezer ember vasárnap délutáni programját sikerült elrontania valakinek, aki a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint 9 perccel fél három óra után elváltoztatott hangon azt közölte az ügyeletessel, hogy bomba fog robbanni a Debrecen Plazában. tovább »

Debrecen - Több száz embernek kellett elhagynia a plázát. Délután 14 óra 56 perckor egy ismeretlen férfi telefonált a rendőrségre, miszerint bombát helyezett el a Debrecen Plázában - tájékoztatta a Naplót Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában