Erősödő nemzetközi kapcsolat

Dr. Nyakó Zsuzsanna (b) és dr. Resán Dalma a sajtóbeszélgetésen
Dr. Nyakó Zsuzsanna (b) és dr. Resán Dalma a sajtóbeszélgetésen - © Fotó: Bednárik Mónika
Nyíregyháza – Március elsejétől új sajtószóvivője van a Nyíregyházi Törvényszéknek.


Tavaly októberben fogadta a törvényszék a szatmárnémeti törvényszék elnökét és kollégáit, az első találkozó a kölcsönös bemutatkozásról, a két ország igazságszolgáltatási rendszerének megismeréséről szólt.

– A sok hasonlóság mellett több olyan szakmai kérdés merült fel, amelyet a most pénteken Szatmárnémetibe utazó küldöttségünk tagjai vitatnak meg az ottani kollégákkal – mondta a keddi sajtóbeszélgetésen dr. Nyakó Zsuzsanna. A Nyíregyházi Törvényszék elnöke kiemelte, ilyen többek között, hogy nálunk hogyan történik a cégbejegyzés, miként dolgozik a bíróság a cégtörvényességi felügyeletben, csőd- és felszámolási eljárásban. – Az már tavaly kiderült, hogy a digitalizáció terén jóval a román igazságszolgáltatás előtt tartunk, így ebben is tudunk fontos tapasztalatokat átadni – jegyezte meg az elnök, hozzátéve: egyre erősödnek a törvényszék nemzetközi kapcsolatai, elsősorban a megyeszékhely testvér- és partnervárosaival, így a lengyel rzesowi, a kínai harbini küldöttség már járt nálunk, s a hageni törvényszékkel is felvették a kapcsolatot.

Hitelesen, közérthetően

A sajtóbeszélgetésen mutatta be dr. Nyakó Zsuzsanna a törvényszék március elsejével kinevezett új sajtószóvivőjét, dr. Resán Dalmát. A Nyíregyházi Járásbíróság büntetőbírája 2011-ben végzett a Debreceni Egyetem jogi karán, 2015-ben tette le a jogi szakvizsgáját, kriminalisztikai szakjogász és európai és nemzetközi üzleti mesterjogász végzettsége van. 2012-től 2015-ig volt fogalmazó, majd titkár lett, 2019 januártól nevezték ki bírónak.

– Feladatunk, hogy jogvitákat döntsünk el, büntetőügyben ítéletet hozzunk, ezért nagyon fontos a hitelesség, hogy a döntéseinket tényként fogadják el az olvasók, tévénézők, rádióhallgatók – mondta az elnök, az sajtószóvivő pedig azt hangsúlyozta: a bíróság munkáját szakszerűen és közérthetően kell elmondani az állampolgároknak.

BM
hirdetés