Erősödtek a télen

A hó és a hideg sem hátráltatta a sényői felkészülést
A hó és a hideg sem hátráltatta a sényői felkészülést - © Fotó: Mán László
Sényő – A hosszú felkészülés után jó rajtban bíznak a sényőiek.

Várakozáson felül teljesített a Sényő-Carnifex FC az NB III. őszi idényében, hiszen újonccsapat létére vezette is a bajnokságot és végig az élmezőnyben volt, még úgy is a hatodik helyen telelt, hogy az utolsó fordulókban pontokat hullajtott. A Fiumei Viktor, Imrő László edzőpáros nem bízott semmit a véletlenre, kemény edzésekkel és felkészülési mérkőzések tömkelegével igyekezett formába hozni a játékosokat.

Jól sikerült edzőmeccsek

– A felkészülés nagy részét Kemecsén töltöttük műfüvön, illetve négy alkalommal konditermi funkcionális edzésen vettünk részt – foglalta össze a mögöttünk hagyott közel két hónapot Fiumei Viktor. – Elég hosszúra nyúlt a felkészülés, de a fiúk becsülettel végigcsinálták az egészet, nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel várhatjuk a tavaszt. Az őszhöz képest három ember távozott, négy érkezett, mindenképpen erősödtünk, sokkal több variációs lehetőségünk lesz az adott meccsekre és azokon belül is.

A Sényő nyolc edzőmeccset játszott, és bár hangsúlyozzák az edzők, hogy ezek eredménye másodlagos, azért emlékezzünk meg róla, hogy ebből hetet meg is nyert.

– Az edzőmeccsek jól sikerültek, de helyén kezeljük a dolgot, messzemenő következtetést nem vonunk le belőle – folytatta Fiumei Viktor. – Tudtuk gyakorolni azt, amit a bajnokság közben is szeretnénk játszani, és próbáltunk felkészülni már az első meccsre is.

Ami a Füzesgyarmat vendégeként esedékes. A Békés megyeiek jelenleg negyedikek a tabellán, augusztusban 1–1-et játszottak Sényőn.

Nem feltartott kezekkel

– A bajnokság egyik legjobb csapatához látogatunk, otthon rendkívül veszélyesek mindenkire, ezt mutatja az is, hogy az utolsó jó pár mérkőzésükön gólt sem kaptak hazai pályán – vezette fel a találkozót Imrő László. – A keretük télen jelentősen erősödött, nyilván ők is el szeretnék érni a céljaikat, csakúgy mint mi.

– Dobogós célkitűzéseik vannak, feljutásról ebben az évben nem nagyon nyilatkoztak – tette hozzá. – Szerintem idén a Szolnok, ESMTK, Jászberény hármasból kerülhet ki a feljutó, de ebbe persze beleszólhat a Füzesgyarmat is, ezért komolyan készülünk a hétvégi mérkőzésre. Nehéz meccsre számítunk, de kellőképpen felkészültünk az ellenfelünkből, nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, bízunk a jó rajtban.

– MK –
hirdetés