Erőt merítenek az összefogásból!

Lukács Bence és az Ibrány nem megy fejjel a falnak az osztályozó első mérkőzésén – Kaposváron
Lukács Bence és az Ibrány nem megy fejjel a falnak az osztályozó első mérkőzésén – Kaposváron - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Az ibrányiak kezdeti dühe elpárolgott, most csak a Kaposvár elleni osztályozó sikeres megvívására koncentrálnak.


Nincs kibúvó, játszani kell. Holott hat felettébb „mákos” megyei bajnok egyenes ágon, vagyis úgy jutott fel az NB III-ba, hogy tagjai a kisujjukat sem mozdították meg ennek érdekében. Az Ibránynak nem volt ekkora szerencséje, sőt, talán a legnehezebb ellenfelet kapta – a Kaposvárt. A somogyiak több, mint száznyolcvan gólt szereztek, utcahosszal végeztek az élen, keretükben jó néhány egykoron az NB I-ben megfordult futballista szerepel.

Ezzel együtt az osztályozó már csak olyan műfaj, ahol a múlt érdemei egyáltalán nem számítanak: két mérkőzésen pedig bármi megtörténhet. A szabolcsiak – szombaton – idegenben kezdenek, ami előnyükre válhat. Kiváltképp, ha kedvező eredményt tudnak kicsikarni, ebben az esetben garantált, hogy egy héttel később, a hazai visszavágón régen látott tömeg hajszolhatja bele a Gerliczki-legénységet a párharc sikeres megvívásába.
– Kár lenne tagadni, a soroslás után egy-két órával jókora dühöt éreztünk, mert mások már nyugodtan szivaroznak, meccs nélkül is az NB III-ban folytathatják, amiért nekünk meg kell feszülni – közölte kendőzetlen őszinteséggel Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – Aki egy kicsit is utána nézett láthatta, a tavaly még NB II-es Kaposvár játékosai közül a túlnyomó többség jelenleg is csapat tagja. Ilyen ellenfelet „tudtunk” kifogni… De! Most már a feladatra koncentrálunk, sok információt gyűjtöttünk, és szólnom kell még valamiről. Örömmel tapasztalom, hogy rengetegen felhívtak, mégpedig kizárólag segítő szándékkal, vagy éppenséggel jókívánságukat kifejezve. Megye szerte nagy az összefogás, hogy sikerrel vegyük az osztályozót, mindez jól esik, erőt merítünk belőle!

A tekintélyes távolság, a megfelelő felkészülés érdekében az ibrányi különítmény már pénteken elutazott – némileg hézagos létszámban. Torma Tamás súlyos térdsérülést szenvedett az utolsó bajnoki fordulóban, Makai István ugyancsak nincs bevethető állapotban, a csatát tehát nélkülük próbálja megnyerni a Tisza-parti egylet.

KM-KT

Osztályozó

Az NB III-ba jutásért kiírt párosítások

Ibrány–Kaposvár, Tiszafüred–Gyirmót II, Iváncsa–Veszprém, Gyöngyös–Mórhalom

Egyenes ági, játék nélkül feljutók: Dabas, Komárom, Hajdúböszörmény, Pécsi MFC, Hévíz, Méhkerék

Az első meccset június 11-én, szombaton, 17 órától játsszák, míg a visszavágókat június 18-án, szintén 17 órától rendezik. A párharcok győztesei feljutnak az NB III-ba.

Címkék: , ,hirdetés