Érpataki ügy: jogos volt a kormányhivatal fellépése

Érpataki ügy: jogos volt a kormányhivatal fellépése
© Illusztráció: Móricz Csaba
Érpatak – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016 szeptemberében és októberében ellenőrizte a támogatási összeg felhasználását a településen. Az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok eredményeképpen a kormányhivatal az Érpataki Önkormányzatot a jogtalanul felhasznált több mint 30 millió forint visszafizetésére kötelezte.

Jogerős bírósági ítélet

A határozat ellen az akkori polgármester, Orosz Mihály Zoltán keresetet nyújtott be a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, ahol igazságügyi könyvszakértő bevonására is sor került.

A 2018. szeptember 6-án kihirdetett jogerős bírósági ítélet kimondta, hogy Érpatak Önkormányzata 2016-ban jogszerűtlenül használta fel a kormányhivatal által folyósított közfoglalkoztatási támogatást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hatáskörében megítélt pénzösszegeket az érintettek jogszerűen használják fel. Így folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy a közfoglalkoztatási program keretében kiutalt összegek a támogatás céljának megfelelően kerüljenek felhasználásra – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a megyei kormányhivatal.

KM
hirdetés