Erre használja Vásárosnamény az elnyert 283 millió forintot!

Erre használja Vásárosnamény az elnyert 283 millió forintot!
© Illusztráció: Google
Vásárosnamény – A leromlott városi területek rehabilitációjának és az ott élő lakosság felzárkózásának a megvalósítására nyert pályázatot nemrég Vásárosnamény.

A pályázatnak, illetve az elnyert 283 millió forintnak köszönhetően elő kívánják segíteni a város 2. számú szegregátumának az integrációját, méghozzá oly módon, hogy fejlesztik az ott élők lakhatási feltételeit és életkörülményeit, illetve csökkentik a munkanélküliséget.

Szinte teljes rehabilitáció

A célok között szerepel az is, hogy a jövőben élhetőbb lakókörnyezetet alakítanak ki a számukra, javítanak a szabad­idős tevékenységek feltételein, mindemellett korszerűsítik a szegregátum infrastruktúráját. A Széchenyi utcában például szociális bérlakásokat alakítanak ki, mégpedig úgy, hogy felújítják az ott található önkormányzati lakásokat. Emelni fognak egy közösségi épületet a megfelelő szabad­-idő eltöltését segítve ezzel is, a közbiztonság növelése érdekében pedig kiépítik az utcában a térfigyelő rendszert.

Az említett utca egyéb tekintetben is megújul: felújítják és megerősítik az útburkolatot, amiként a járdákat is, és ahol nincs járda, ott felszámolják a hiányosságokat. Elkészül az utcában a csapadékvíz-elvezető rendszer, a gyerekeknek pedig az EU-szabványoknak megfelelő játszóteret építenek. Végre megoldódhat a leromlott városrészben élők felzárkóztatása.

KM
hirdetés