Érték az egyenjogúság és az esélyegyenlőség

Luis Ayala
Luis Ayala
Nyíregyháza – Luis Ayala, a Szocialista Internacionálé chilei származású főtitkára Nyíregyházára látogatott szerdán dr. Veres János, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltje vendégeként.

A politikus a következőket mondta a megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatóján:

– Számomra fontos, hogy a szociáldemokrata értékek előtérbe kerüljenek. Egy ország lehet gazdag vagy szegény, lehet esetleg gazdagabb vagy szegényebb, a legfontosabb azonban, hogy legyen megbízható, stabil intézményrendszere. Fontos továbbá az átlátható kormányzati működés, ha a befektető bizalmat talál, befektet akkor is, ha nem a leggazdagabb országról van szó – fogalmazott Luis Ayala.

– A szociáldemokrata értékrend alapja továbbá az egyenjogúság, az esélyegyenlőség, s hogy ne hagyjunk senkit sem hátra, a társadalom ne legyen kirekesztő. Három pillérre épül a szociáldemokrácia: a munkások, dolgozók bérének megteremtése; a tőke bevonása, együttműködés a nagytőkével; kormányzás, szabályozás, vagyis az állam szerepe. Ha valamelyik pillér hiányzik, nem működik a rendszer – tette hozzá a főtitkár.

KM
hirdetés