Értékelték az elmúlt évet

Tamás Benjámin parancsnok adott tájékoztatást a tavalyi munkáról
Tamás Benjámin parancsnok adott tájékoztatást a tavalyi munkáról - © Fotó: a szerző
Tiszadada – A polgárőrök munkájának is köszönhetően csökkent a településen az elkövetett bűnesetek száma.

Hagyomány már Tiszadadán, hogy a báli szezonban összejönnek a polgárőr-, tűzoltó- és környezetvédelmi egyesület tagjai, hogy értékeljék az elmúlt éves munkájukat, és családtagjaikkal együtt egy nagyszabású bálon ismerkedjenek, mulassanak. Tamás Benjámin, a helyi polgárőr-egyesület parancsnoka beszámolójában elmondta, hogy a polgárőrök megtízszerezték a rendőrséggel közösen teljesített szolgálati órák számát, ebből Nógrádi Sándor 356 órát, Brudnyák István 658 órát teljesített.

Együtt a szomszédokkal

Számtalan rendezvényt szerveztek helyben is, de ott voltak a megyei, sőt országos versenyeken is. Bálint Attila és Tamás Benjámin megyénket képviselték a Budapesten megrendezett közlekedési és polgárőr páros versenyen, ahol becsülettel helytálltak. Az elmúlt esztendőben megrendezett báli bevételből ruhákat és különböző eszközöket vásároltak. Példás együttműködést építettek ki a tiszagyulaházi polgárőrökkel, részt vesznek egymás rendezvényein, segítik egymást a mindennapokon. Közös őrszolgálatokon vesznek részt, így legutóbb mindkét település falunapján közösen biztosították a rendet. Mizser Zsolt polgármester a képviselő-testület nevében gratulált a település érdekében önzetlenül tevékenykedő polgárőröknek és támogatásukról biztosította őket. Kiemelte, hogy a polgárőrök munkájának is köszönhetően csökkent a településen az elkövetett bűnesetek száma, állandó kamerás figyelőszolgálatuknak köszönhetően eredményes felderítéseket végeztek. Hasonlóan jól tevékenykednek a tűzoltók is, minden évben előkelő helyezéseket érnek el a megyei tűzoltóversenyen. Az önkormányzat őket is segíti anyagilag és a legkülönbözőbb eszközökkel.

Tiszadada első embere szólt arról is, hogy a szakmai munka mellett jelentős az egyesület tagjainak közösségformáló ereje is: jól sikerült kirándulásokat szerveztek, közös főzéseken vettek részt, a parancsnokok életkora még hosszabb távra jelenthet garanciát arra, hogy Tiszadadán továbbra is eredményes egyesületi munka folyjék.

– Tarnai László –
hirdetés