Értékes záhonyi helyezések a megyei elsősegélynyújtó versenyen

megyei döntőn részt vett záhonyi csapatok
megyei döntőn részt vett záhonyi csapatok - © Fotó: Katona Dávid
Záhony – Az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi Bánki Donát SZKI-ban rendezték meg a felmenő rendszerű 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjét.

A záhonyi Dr. Béres József Kollégium versenyzői másfél évtizede rendszeresen részt vesznek a megyei szintű versenyeken, amelyeken többször végeztek már a dobogó különböző fokain. A diákotthon Józan Sándor helyi mentőtiszt által felkészített versenyzői az Ajakon rendezett területi versenyen az ifjúsági és a felnőtt kategóriában is kivívták a megyei döntőben való részvétel jogát. Idén a Tancsik Róbert (Nyíregyháza) csapatkapitány, Barati Béla (Dombrád), Elek Zoltán (Anarcs), Katona Dávid (Berkesz), Lelesz Csaba (Újfehértó) összetételű felnőtt csapat szerepelt eredményesebben, akik a Zay Anna Egészségügyi SZKI 499 pontot elért csapata mögött igen szoros versenyben 495 ponttal a 2. helyen végeztek.

Az ifjúsági csapat, melyet Jónás Dávid csapatkapitány (Pap), Drótos Eszter (Kisvárda), Kindák Szabina (Csap, Kárpátalja), Kovács Barbara (Lövőpetri) és Orosz László (Csongor, Kárpátalja) alkotott, szintén dicséretesen szerepelt, hiszen a győztes vásárosnaményi Főnix Egyesület, a kisvárdai Bessenyei Gy. Gimnázium és a ny.házi Kossuth L. Evangélikus Gimnázium csapata mögött az értékes negyedik helyezést szerezte meg.

Miután a versenyszabályzat szerint a megyei döntőben szerepelt versenyzők a következő évi versengésen nem vehetnek részt, így évről-évre egyre több fiatalt készítenek fel az elsősegélynyújtás oktatásával, népszerűsítésével és a versenyeztetéssel is foglalkozó iskolai “műhelyek”.

A záhonyi diákotthon egyebek mellett az elsősegélynyújtó mozgalomban elért eredményeinek köszönhetően 2009-ben elnyerte a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

– Katona Dávid –
hirdetés