Értekezlet a kormányfő főtanácsadójával

Hegedűs Zsuzsa balról a harmadik
Hegedűs Zsuzsa balról a harmadik - © Fotó: Magánarchívum
Ófehértó – Fontos találkozóra került sor a közelmúltban Ófehértón, ugyanis a rendszerszintű gyermekéhezés felszámolásában hírnevet szerzett Hegedűs Zsuzsa szociológus, a „Minden gyerek lakjon jól” alapítvány kuratóriumának elnöke látogatott el a szabolcsi településre.

A vendég a község vezetői, óvodapedagógusai, tanárai, tanítói körében tartott értekezletet. A tanácskozás témáját a DIGI-KIP Program adta, ez a projekt tartalmazza a leghátrányosabb helyzetű kistérségek településeinek iskoláiban alkalmazható pedagógiai módszereket. A Komplex Instrukciós Program (KIP) olyan tanítási módszer, amely jól alkalmazható a heterogén tanulói csoportok nevelése során. Megkönnyíti a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog, egyszerre téve lehetővé a halmozottan hátrányos helyzetű (HHH-s) gyerekek integrálását és a digitális készségek korai, játékos formát öltő elsajátítását.

A jó hangulatú eszmecsere eredményeként várhatóan az Ófehértói Általános Iskola és a Kastélykert óvoda is csatlakozik a felkínált programhoz.

– KM –
hirdetés