Érzelemmel teli, lenyűgöző alkotások a Váci Mihály Kulturális Központban

Akt.:
Érzelemmel teli, lenyűgöző alkotások a Váci Mihály Kulturális Központban
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – „Tudom, hogy van jogom! 2017” elnevezéssel ellátottjogi vándorkiállítás érkezett Nyíregyházára.


– Az elmúlt évek sikeres és pozitív tapasztalatait folytatva az Integrált Jogvédelmi Szolgálat képzőművészeti és versírói pályázatot hirdetett a szociális ellátásban részesülőknek – közölte dr. Herczeg Rita, az IJSZ főosztályvezető-helyettese a Váci Mihály Kulturális Központban rendezett népes összejövetelen. Hozzáfűzte: – A pályázat célja annak bemutatása, hogy miként értelmezik, és hogyan jelenítik meg a különböző ellátotti jogokat a bentlakásos szociális intézményekben élők. A beérkezett rajzokon, festményeken, verseken, prózákon, fotókon és egyéb értékes képzőművészeti alkotásokon keresztül az ellátottak mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk.
Az immár hagyományos felhívásra több mint 500 pályamű érkezett. A beérkezett alkotásokat az ellátotti köröknek megfelelően három kategóriába sorolta a szakmai zsűri, majd az értékelő bizottság kiválasztotta a nyertes alkotásokat.

A díjazott és a további kiválasztott alkotásokat eddig már négy helyszínen (Székesfehérvár, Nagybajom, Sopron, Békéscsaba) mutatták be, Nyíregyháza után pedig Salgótarjánba, végül pedig Budapestre utazik a vándorkiállítás.

Az észak-alföldi régió rendezvényén felszólalt Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő:
– Lenyűgöztek az alkotások. Elgondolkoztattak, hiszen mély üzenetei vannak az érzelemmel teli műveknek. A nyíregyházi önkormányzat 2013-ban megalkotta a helyi esélyegyenlőségi programot, ehhez alkalmazkodva tevékenykedünk.

Az érdeklődők az értékes alkotásokat szeptember 13-ig tekinthetik meg a Váci Mihály Kulturális Központban.

KM–LTL
hirdetés