Esély és támogatás a tanuláshoz

A szakkollégium egykori hallgatói a 2011-es, első tanévnyitó ünnepségen
A szakkollégium egykori hallgatói a 2011-es, első tanévnyitó ünnepségen
Nyíregyháza – A roma szakkollégium hallgatói közül sokan államvizsgáznak, diplomához jutnak.


Az Evangélikus Roma Szakkollégium elsősorban romákat, illetve hátrányos helyzetűeket segít felsőoktatási tanulmányaik során, hogy a tehetséges, jó képességű fiatalok anyagiak híján, szociokulturális hátrányaik miatt ne morzsolódjanak le. Nem egyszerűen diplomásnak szánják őket: az intézmény olyan értelmiségiek nevelésére törekszik, akik a keresztény értékrenddel megerősítve képesek lesznek tenni a hazai cigányság integrációjáért.

A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium az idén is felvételt hirdet egyetemre, főiskolára jelentkező, illetve már ott tanuló hallgatóknak.

– Most van a jövő tanévi jelentkezési kampány, tehát most kell döntéseket hozni. Akik a mi „célcsoportunkat” adják, egyre mélyebb szegénységbe csúsznak, a családoknak beláthatatlan terhet jelent a felsőoktatási tanulmányok finanszírozása – mondta Molnár Erzsébet intézményvezető, és hozzátette: ezért nagyon fontos, hogy a diákok tudjanak az ösztöndíj- illetve támogatási lehetőségekről. Hallgatóik között vannak olyanok, akik nem hogy otthonról nem kapnak anyagi támogatást, de még ők küldenek haza pénzt. A szakkollégium megadja azt a személyre szabott segítséget, ami a hátrányok lefaragásához szükséges a főiskolai, egyetemi tanulmányi követelmények teljesítésében.

– A felvételi eljárás két részből áll. Az elsőben a beküldött dokumentumokat (pályázatokat) értékeli a szakkollégium felvételi bizottsága. A másodikban a pályázati feltételeknek eleget tevő jelöltek szóbeli meghallgatáson vesznek részt, ahol a szakkollégium célkitűzéseivel kapcsolatos motivációról tájékozódik a felvételi bizottság, ezután alakul ki a felvételt nyert hallgatók listája.

A kollégium már államvizsgázott és a diplomájukat átvett diákjai bizonyítják: sokan elérik az álmaikat.

KM


Fontos információk

Jelentkezési határidő: 2016. január 27. (A dokumentumok beérkezésének határideje.)

Szóbeli felvételi időpontja: 2016. február 5., 9 óra

Szóbeli helyszíne: Nyíregyházi Egyetem, Sóstói út 31/b. B épület 105-ös terem (A szóbeli elbeszélgetés a beérkezett dokumentumok alapján történik.)

További információk:

Molnár Erzsébet intézményvezető: 0620/824-5402

Facebook: Evangélikus Roma Szakkollégium

Honlap: www.meersz.hu
hirdetés