Esernyőszárba rejtett vagyon

A vígjátékot a Zenthe Ferenc Színház mutatja be
A vígjátékot a Zenthe Ferenc Színház mutatja be
Mátészalka – A piros esernyő elindítja a városkát a fejlődés útján.


Megvalósulhat-e a helyiek nagy álma: lehet-e európai település a tótok lakta Glogovából? Ez foglalkoztatja a helybélieket, Gongolyt, Szlávikot, Majzikot és Adamecznét, amikor az elmaradott városba új plébános, Bélyi uram érkezik. És vele együtt egy különös csoda is: a viharban Szent Péter egy piros esernyőt borít Bélyi uram kishúgára, Veronkára. Ezzel megindul Glogova felvirágzása: megújul a paplak, Veronkához francia nevelőnőt szerződtetnek, özvegy Münz Jónásné személyében pedig a városkában fellendül a kereskedelem is…

Telnek-múlnak az évek, s a kis Veronka eladósorba kerül. Megismerkedik Beszterce híres ügyvédjével, Wibra Gyurival. A fiatal, feltörekvő jogász és a papkisasszony azonnal egymásba szeret. Közéjük áll azonban Wibra Gyuri öröksége, amelyet megboldogult apja – hogy, hogy nem? – egy esernyő szárába rejtett. S megindul a harc a vagyonért.

Február 28-án, szerdán 19 órától a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban kiderül, hogy mi lesz a pénz és a szerelmesek sorsa: a Szent Péter esernyője című vígjátékot a Zenthe Ferenc Színház társulata mutatja be.

KM
hirdetés