Esett egy kis havacska

Csütörtökön kaphat még utánpótlást a hó
Csütörtökön kaphat még utánpótlást a hó - © Fotók: Kozma István
Miskolc – Bár az ország bizonyos részein több centi hó esett, megyénkben éppen csak havazgatott szerdán, de csütörtök éjfélig még hullhat lapátolnivaló.

Ahogy az előrejelzés alapján számítani lehetett, szerda reggelre az ország nagyobbik részén esett a hó, volt, ahol több centiméternyi is. Bár az előrejelzés nem mondta biztosra, végül kora reggel megyénk nagy részén is szállingózni kezdett, de szinte sehol nem maradt meg belőle látható mennyiség.

Miskolcon és környékén csak arra volt elég, hogy néhány órára egy kicsit „megfehérítse” az egyébként már hómentes utakat.

Sónedvesen

A Magyar Közút és a MiReHuKöz munkagépei folyamatosan sóztak a nap folyamán, így estére sok helyen már nyoma sem maradt a reggeli havazásnak. Estére az Útinform tájékoztatása szerint a gyorsforgalmi utak burkolata mindenütt sónedves volt.

Csütörtök délutántól, délkelet felől már nagyobb területen számíthatunk újabb csapadékra: havas eső, hó, délkeleten eső, a határnál átmenetileg ónos eső eshet.

ÉM


Illusztráció
Miskolc – Elsőfokú riasztást adtak ki az ország keleti részére, megyénkben figyelmeztetés is érvényben van az ónos eső miatt. Egyes fokú, citromsárga riasztást adott az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt csütörtök éjfélig, amely megyénkben érinti a cigándi, mezőcsáti, sárospataki, sát...

Budapest - Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méternél magasabban fekvő települések közül Hárskúton 17, Bakonybél-Somhegypusztán 14 centiméteres...
hirdetés