Esküt tettek Demecserben is

Esküt tettek Demecserben is
Esküt tettek Demecserben is
Demecser – Szinte minden napra jut térségünkben egy-egy ünnepélyes testületi ülés, amelyen hivatalosan is megalakulnak az október 1-jei helyhatósági szavazáson megválasztott önkormányzatok.

A demecseri képviselő-testület szerdán rendezte meg alakuló ülését a művelődési központban. Először a Helyi Választási Bizottság elnöke, Szabó Józsefné szólt a választás menetéről. Mint elmondta, a hat szavazókörbe  3379 szavazópolgárt vártak, közülük 2307 személy ment el, ez 68,3 százalékos részvételi arányt jelent. A választás során panasz, kifogás nem érkezett. A tájékoztató után Szabó Józsefné átadta a megbízólevelet Kiss Gyula polgármesternek és a 11 képviselőnek, akik ezt követően esküt tettek.

Hegedűs László korelnök vezette eddig a testületi ülést, ezt követően már a polgármester vezette az alakuló tanácskozást.

– A választáson részt vett szavazók magas száma bizonyítja, hogy az embereket  érdekli a város sorsa. Bízom benne, hogy békesség fog uralkodni, hiszen ezt akarja a város, ezt diktálja a város érdeke. Demecser érdekében pártoktól függetlenül kell dolgoznunk – mondta beszédében többek között Kiss Gyula polgármester. – Az egyéni véleményt vállaljuk nyíltan, merjünk vitázni, de a döntéseket egységesen hajtsuk végre valamennyien. Nem lesz könnyű az elkövetkező négy év, ismerve az ország helyzetét, az EU elvárásait. A nehézségek ellenére működtetni kell az intézményeket, fejleszteni a várost, hogy a Rétköz gyöngyszeme legyen Demecser.

Az ülés további részében a testület döntött arról, hogy tanácsnok is segíti immár a munkát, s erre a tisztségre megválasztották Hegedűs Lászlót. Megválasztották továbbá az öt bizottság tagjait, valamint alpolgármesternek Bunkóczi Lajost és Fekete Zoltánt.

– M. Magyar László –
hirdetés