Eső nehezíti az út- és látási viszonyokat Nyíregyházán

Eső nehezíti az út- és látási viszonyokat Nyíregyházán
© Illusztráció: desktopwalls.net
Nyíregyháza – Az Alkotás utcán harminc kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, szerdán kihelyeztek itt hét KRESZ táblát, ami arra figyelmezteti az arra közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat. Erre azért volt szükség, mert a 650 méteres útszakaszon nincs kiépített járda. Nyíregyháza több pontján építettek gyalogos átkelőhelyeket, így a Nyír utcán, Oros és Nyírszőlős belterületén.

Az eső megnehezíti az út- és látási viszonyokat, a járművezetők kapcsolják fel a tompított fényszórót, tartsanak nagyobb követési távolságot, mert csúszásveszéllyel is lehet számolni.

A Pazonyi úton, Nyírpazony felé közlekedve vegyék figyelembe, hogy Kőlapostól 60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, ahogy Nyírpazony és Nyírtura külterületén, valamint Nyíregyháza és Nagykálló, Nagyszállás és Nyírjestanya között is csökkentették a maximált haladási sebességet, ahogy az Alma utcán is.

A város területén több helyen végeznek közmű-helyreállítási munkálatokat – ez leszűkített forgalmi sávokat eredményez. A Közép és a Sas utcán közlekedők pedig megálláskor, parkoláskor figyeljenek mind a hulladékszállító autókra, mind pedig a környéken élőkre – tájékoztatott Bordás Béla városgondnok, közlekedési és baleseti tudósító.

KM
hirdetés