Esőre Szpari-gólzápor a bátori kupacsörtén

Akt.:
Nyírbátori FC vs. Nyíregyháza Spartacus
Nyírbátori FC vs. Nyíregyháza Spartacus - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza, Nyírbátor – A labdarúgó Magyar Kupa első körének megyei rangadóján a Nyírbátor egy félidőt bírt.

Labdarúgás. Nyírbátorban megyei derbit rendeztek a Magyar Kupa főtáblájának első körében. A hazaiak Nyíregyháza Spartacus elleni összecsapásának külön érdekessége, hogy a két klub szinte testvéri viszonyban van egymással, hiszen számos játékos és edző is tartozott a másik gárda kötelékébe és most is szoros együttműködési kapcsolat van közöttük.

Ettől függetlenül az alsóbb osztályú bátoriak korántsem feltartott kezekkel mentek ki a pályára, sőt, az első félidőben talán nekik voltak veszélyesebb helyzeteik. A vendégeknél Hornyák Marcell fejesét, valamint Bakos Szabolcs távoli próbálkozását jegyezhettük fel, míg a másik oldalon a nem meglepő módon korábbi Szpari-játékos, Katona György veszélyeztetett előbb egy szabadrúgásból, majd közelről, miután nagy lendülettel érkezett egy beadásra.

A mérkőzést egyébként országos csatorna is élőben közvetítette, így azok sem maradtak le az eseményekről, akik a szombatra megérkező óriási esőzés miatt nem látogattak ki a stadionba.

Az időjárás a második félidőre sem nagyon javult, nem úgy a Szpari játéka. A nagyszünet után már egyértelműen az NB II.-es együttes irányított, ennek az 52. percben lett meg először az eredménye, amikor Bakos Szabolcs egy kifejelt beadást tizennyolc méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

A nyíregyháziak nem álltak meg. Egy kontra végén Fenyőfalvi Csaba csak szabálytalanul tudta megállítani Gyurján Bencét a tizenhatoson belül, a tizenegyest Hornyák Marcell értékesítette. A gólszerző már-már bocsánatot kért „tettéért”, naná hogy korábban ő is volt nyírbátori játékos.

A játék képe alapján sejtetni lehetett, hogy ekkorra el is dőlt a mérkőzés, az utolsó percekben azért még Gulyás Máté is lőtt egy szép gólt szabadrúgásból. A végeredmény ugyanúgy 3-0 lett, mint a két csapat egymás elleni nyári felkészülési mérkőzésén, a Bátor azonban korántsem játszott olyan alárendelt szerepet, mint amit az eredmény mutat.

A Spartacus július 29-e óta először nyert mérkőzést, ezzel a sikerrel bejutott a Magyar Kupa főtáblájának második körébe.

MK

Nyírbátori FC –Nyíregyháza Spartacus 0–3 (0–0)

Nyírbátor, v.: Nagy R. (Varga Zs., Márkus)

Nyírbátor: Vasas – Tóth M., Szegedi, Müller, Boros, Reznek (Bernáth, 82.), Fenyőfalvi, Vámos, Terdik (Bagi, 82.), Pálinkás, Katona Gy. (Sárosi, 70.). Vezetőedző: Szilágyi Krisztián.

Spartacus: Fadgyas – Nagy J., Fodor, Rubus, Farkas, Kártik, Gulyás, Bakos, Rezes (Pekár, 68.), Gyurján (Polényi, 68.), Hornyák (Daru, 83.). Vezetőedző: Bozsik József.

Gól: Bakos (52.), Hornyák (65. – 11-esből), Gulyás (90.).


Nyírbátor, Nyíregyháza - A Nyírbátor-Nyíregyháza meccsen ledobták a cukiságbombát, nehezen tudunk elképzelni ennél aranyosabbat. Gazsika, a tündéri kisfiú kezdőrúgásával indult a megyei rangadó. Forrás: Facebook/M4 Sport [related-post post_id="3993323"]Sporthírek


hirdetés