szon-sportoldal

2013.04.11. 11:12

Jön Malysz, a wislai sas!

Nagykálló - Miután nevezését már korábban leadta, kedden este hivatalos honlapján is megerősítette Adam Malysz, hogy hétvégén a Tollimpex Kupán tapossa majd a Toyota Hilux versenygép gázpedálját. A síugró világklasszisból lett tereprali-versenyző izgatottan várja, hogy Nagykálló környékén versenyezzen.

Nagykálló - Miután nevezését már korábban leadta, kedden este hivatalos honlapján is megerősítette Adam Malysz, hogy hétvégén a Tollimpex Kupán tapossa majd a Toyota Hilux versenygép gázpedálját. A síugró világklasszisból lett tereprali-versenyző izgatottan várja, hogy Nagykálló környékén versenyezzen. Malysz – aki a síugrásban elért 4 világbajnoki címével, 4 világkupa-diadalával, valamint 39 tornagyőzelmével és összesen 92 dobogós helyezésével rászolgált a ’wislai sas’ becenévre – a malysz.pl-en, hivatalos honlapján tette közzé a sajtóközleményt, amely megerősíti: rajthoz áll a Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében április 12-14-én megrendezésre kerülő Toolimpex Kupán.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre újra versenyezhetünk. Tavaly a Közép-Európai Zóna Trófeában a negyedik helyen végeztem, így ezúttal a dobogót veszem célba. Tudom, hogy nem lesz könnyű a ránk váró futam, ráadásul a helyi versenyzők nagyon magas szinten művelik ezt a sportágat. Arra számítok, hogy a pályák mentén sok rajongó kíséri majd figyelemmel a versenyt” – idézi a kommüniké a lengyel sztárt, akinek Rafal Marton személyében egy rutinos navigátor diktálja majd az itinert a Toyotában.

Malysz március elején, az olaszországi Világkupa-futamon a 4. helyen végzett, ráadásul egyre szebb eredményeket produkál a Dakar-ralikon is: 2012-ben, első indulásakor a 37. helyen végzett, míg idén a 15. pozícióban futott zárta a dél-amerikai összecsapást. Nem csoda, hogy a 35 éves sportoló bámulatos pályafutását a rajongók díjazzák hazájában, ahol a népszerűségi listákon rendre II. János Pál pápával és a Forma-1-es futamgyőztes Robert Kubicával vetekszik a legelőkelőbb helyekért.

Mint arra több életrajzi írás is rávilágít: Malysz korábban síléceken – manapság már inkább tereprali-autóval – repülő országimázs központ a lengyeleknél, s mivel mindenféle szátrallűröktől mentes, rendre példaképül állítják a fiatalok elé. Malysz magas állami kitüntetéseket is kapott, a “Lengyel Újjászületés-rend” több fokozatát is kiérdemelte.

A forrás: tereprali.nagykallo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!