Eszméletét vesztett utas, engedély nélküli vezetők, garázda a hétvégén

Eszméletét vesztett utas, engedély nélküli vezetők, garázda a hétvégén
Rosszul lett egy 38 éves ukrán férfi, miután a záhonyi határőrök kihallgatták. A belépésre jelentkező utast azért kérdezték ki, mivel útlevelében az egyik bélyegzőlenyomat hamisított volt, azt átírták.

A mellékhelyiségből kijövet vesztette el eszméletét. A határőrök által kihívott mentők eset kocsija a kisvárdai kórházba szállította. A külföldin külsérelmi  nyomok nem voltak, viszont lehelete erősen alkohol szagú volt. A szesz és a lebukás miatti stressz okozhatta ájulását.

Ellátás után visszaszállították a záhonyi határállomásra, ahol a közokirat-hamisítást dokumentálva az útlevélkezelők visszairányították Ukrajnába.

Egy ukrán állampolgár kocsijában a vezetőülés mellett egy 82 cm. hosszú baseball ütőt, az anyósülés alatt pedig egy 12 centiméter pengehosszúságú tőrkést találtak a fehérgyarmati határvadászok és rendőrök közös járőrszolgálatuk során. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel felszerelt gépkocsit Fehérgyarmat és Kisar között ellenőrizték.

A nyírábrányi határőrök Fülöp községben állították meg azt a személygépkocsit, amelyet egy 27 éves férfi vezetett. Utasa egy 29 éves fiatalember volt. A szépség hibája a dolognak,  amiért mindkettőjük ellen eljárás folyik az, hogy a pilótának nem volt vezetői engedélye, társa pedig ennek tudatában engedte vezetni az ő tulajdonában lévő járművet.

Egy másik páros is hasonló ügy miatt bukott le. A nyírábrányi határőrök és a debreceni rendőrök ellenőriztek a cívis város területén egy személygépkocsit. A járművet vezető 22 éves nő nem rendelkezett jogosítvánnyal, a vele utazó 34 éves férfi – a gépkocsi tulajdonosa – pedig átengedte neki a volánt.

A fehérgyarmati határvadászok és rendőrök közösen fékezték meg azt a garázda atyafit, aki a szatmári város egyik sörözőjében ittasan kötekedett a vendégekkel. Lökdöste őket, egyeseket le is köpött.

– Tanyik József –
hirdetés