Ételt oszt négy civil szervezet Nyíregyházán

Ételt oszt négy civil szervezet Nyíregyházán
Ételt oszt négy civil szervezet Nyíregyházán - © illusztráció | Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza, 2013. december 6., péntek (MTI) – Négy civil szervezet mintegy 1,2 millió forint értékű ételt oszt ki a rászorulóknak advent idején Nyíregyházán.

Parillák Gabriella, a nyírségi város polgármesteri hivatalának sajtófőnöke pénteken az MTI-nek elmondta: a szervezetek az ételosztás költségeihez pályázat útján 880 ezer forint támogatást kaptak a helyi önkormányzat szociális és egészségügyi alapjából.

Az első ételosztást december 8-án, vasárnap a Szent István Nemesi Rend Első Alapítványa rendezi a városháza előtti Kossuth Lajos téren. December 15-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület, míg 22-én az Átutazók Művészeti Egyesület oszt 500-500 adag ételt a téren.

A Nyírségi Ízkirályok Egyesülete december 7-én, szombaton délelőtt a Búza téri és a jósavárosi piacnál, 14-én ugyancsak a búza téri, valamint az örökösföldi piacnál, míg 21-én a felújított piaccsarnokban süt 500-500 adag lapcsánkát, s kínálja a városlakóknak.

Parillák Gabriella tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat az idei karácsonyi programok és rendezvények szervezéséhez 118 helyi civil szervezetnek adott mintegy 6 millió forint támogatást.

A hatmilliós támogatással az érintett civil szervezetek több mint 20 millió forintot fordítanak a helyi ünnepi rendezvények költségeire, illetve jótékonyságra, így segítve a 120 ezres nagyváros nehéz sorsú lakóit.

– MTI – 
hirdetés