Sport

2015.02.20. 12:04

Mindjárt az év meccse Kisvárdán

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A hét végén nagy női rangadóval folytatódik az NB II-es kézilabda-bajnokság.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A hét végén nagy női rangadóval folytatódik az NB II-es kézilabda-bajnokság.

Nagy dolgok vannak készülőben – Nyírbátorban. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat számára diadalmenet volt az őszi szezon: na igen, elvégre egyetlen árva pontot sem vesztett a Váczi-legénység. A szombaton esedékes tavaszi nyitányon a Kazincbarcikát fogadja (kezdés: 18 óra) a listavezető, és bár a borsodiak az élmezőnyhöz tartoznak, ettől még a legfőbb bajnokesélyes botlása komoly meglepetés lenne.

A téli szünetben beerősítő, román légiósokkal kiegészülő Fehérgyarmat nyilván hamar el szeretné húzni a csíkot a kiesőzónából a Debreceni EAC elleni hazai meccsen (szombat, 18 óra) megkezdheti a menekülést. Akárcsak a Tiszavasvári, amely ugyancsak elszúrta az idény első felét, így - kiváltképp, hogy otthon játszik (szombat, 18 óra) – a középcsapatnak titulálható Miskolccal szemben aligha lehet más a feladat, mint a győzelem kicsikarása.

Vasárnapra (17 óra) maradt a soros forduló szabolcsi rangadója. A bentmaradásért hajtó Mátészalka saját katlanjában debütál, mindazonáltal a címvédő Kisvárdával vívandó parti mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem,

A női vonalon érdekelt Kisvárdának mindjárt az évad legkomolyabb felmérője következik – szombaton (16 óra). A második helyen táborozó nyírségiek egyetlen eddigi vereségüket a tabella tetején trónoló Füzesabonytól szenvedték el. Mivel az idegenbeli találkozón hét góllal maradtak alul, az előzés, a megcélzott feljutás érdekében a ,,visszavágón,, (ami akár az év meccse is lehet...) ennél nagyobb különbséggel szükséges nyerni. Ez még hazai pályán sem egyszerű feladvány, persze a szimpla győzelem kiharcolásával is nyílttá tehetik a bajnoki címért való csatát.

Az ugyancsak jól muzsikáló, a harmadik pozícióban tanyázó Kölcsey DSE-Nyíregyháza okkal bízhat az eredményes folytatásban. Hadobás István együttese a sereghajtó, egy kivétellel valamennyi mérkőzést elbukó Alsózsolca vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!