EU-csúcs – Orbán: viharos vita a migrációról az EU-csúcson

Budapest/Brüsszel – Viharos körülmények között sikerült visszaverni azt a támadást a brüsszeli csúcstalálkozón, amely arra irányult, hogy több pénzt, több jogot kapjanak a migránsok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára pénteken feltett videóban.


Közölte: a brüsszeli csúcs békésnek indult, joviális tanácskozásnak tűnt, de viharosra sikeredett. Orbán Viktor ismertetése szerint Magyarországot a migráció kapcsán több ország is megtámadta, és egy utolsó akciót vezettek annak érdekében, hogy azokat a célokat, amelyekkel a migránsokat be tudják hozni az Európai Unióba, most áterőszakolják a miniszterelnökök tanácsülésén.

“Azért mondom hogy utolsó kísérlet, mert hamarosan európai választások lesznek, és a dalnak vége lesz” – fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, most még volt egy nagy támadás: több pénzt, több jogot a migránsoknak, és visszaszorítani azokat az országokat, amelyek nem kérnek a migrációból. Ezt a támadást viharos körülmények között sikerült visszavernünk, a tanácskozás még folytatódik – tette hozzá Orbán Viktor.

– MTI –
hirdetés