Hajdú-Bihar

2013.01.03. 07:37

2-es villamos - Lesz még felfordulás

Debrecen - A debreceni 2-es villamos pályaépítési munkálataiból csaknem hetven százalék hátra van.

Debrecen - A debreceni 2-es villamos pályaépítési munkálataiból csaknem hetven százalék hátra van.Amint kültéri munkára alkalmas idő lesz, azonnal láthatóvá válik a debreceniek számára, hogy új korszak kezdődött a kivitelezésben. Ez következik Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. igazgatója szavaiból. A szerződésmódosítás szerint - amely már csak az irányító szervezet jóváhagyására vár - a korábbi vezércég, az Arcadom Zrt. háttérbe vonul, s a Keviép lép előre.

A Salétrom utcán a villamosok fogadó épülete, az úgynevezett remíz készültsége 60 százalékos. Január közepétől itt dolgoznak majd nagy erőkkel az elektromos szereléseken, mert áprilisban már fogadni kell az első villamost.

Pénz van, kapacitás van

A pálya városi vonalain akkor vonulnak fel az építők, ha az időjárás lehetővé teszi a folyamatos munkát. Úgy tervezik, hogy a forgalmas csomópontokat - köztük a Pláza előttit - mielőbb véglegessé alakítják. Lesz még fennakadás így is bőséggel, hiszen a pályaépítési munkákból bő 70 százalék hátra van - tudtuk meg az igazgatótól. A Petőfi téren, valamint a Nagyállomástól a Plazáig az elektromos vezetékek elhelyezése miatt még fel kell bontani a burkolatot.

A tennivalók nagyságrendjét jól érzékelteti az összeg is: az eredetileg 7,5 milliárd, de mára 8,5 milliárd összértékű beruházásból még csaknem 6 milliárd forintnyit kell "bedolgozni".

- Pénz van, kapacitás van, a többi logisztikai feladat: szervezni, ütemezni kell - mondta Miklóssy Ferenc, aki azt sem tartja kizártnak, hogy akár a végső határidő, 2013. december 20-a előtt átadják a beruházást. HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!