Új módszer?

2020.02.20. 14:00

Nyíregyházán túlbonyolítják a bicajlopást? Nem leveszik, hanem rátesznek egy plusz lakatot

Szokatlan és egyben pofátlan módon próbálnak kerékpárokat lopni újabban a tolvajok. A sajátos módszer most Nyíregyházán bukkant fel – írta meg a Ripost.

Forrás: illusztráció / police.hu

- Az egyik Korányi úti bevásárlóközpont kerékpártárolójában lelakatoltam a bicajomat munka után. Mikor a vásárlás végeztével levettem a lakatot, észrevettem, hogy egy másik, idegen lakat is volt a bicajomon. Visszatettem a sajátomat, majd bementem a vevőszolgálatra – mesélte Ilona a Ripostnak. – Ahhoz messze vannak a biciklik, hogy véletlenül valaki más tegye rá az enyémre a lakatot. Megfordult a fejemben, hogy a rendőrök vajon mennyire veszik ezt komolyan, vagy mit tudnak csinálni, ráadásul minden bizonnyal még nekem kellene bizonyítani, hogy enyém a bicikli. Ezért az egyszerűbb utat választottam, és visszamentem a boltba egy metszőollóért, és kiszabadítottam a kerékpáromat.

Ezt a biciklit akarták elvinni
Fotó: Ripost olvasói fotó

De vajon miért tett valaki egy plusz lakatot a hölgy biciklijére?

Ilona szerint semmilyen más magyarázat nem lehet erre az aljasságra, mint az, hogy aki rátette a másik lakatot, úgy gondolta, a tulajdonos majd elfelejti visszatenni a sajátját, és amint otthagyja néhány percre a kerékpárt, a tolvaj könnyedén leszedi a lakatot és ellophatja a biciklit.

- Nem a legolcsóbb lakatot tették rá, nem hiszem, hogy érne valakinek 2-3 ezer forintot ilyen vicc. Van, aki úgy tudja, a helyi kórháznál és az állomásnál is ezzel a módszerrel loptak kerékpárt, tehát nem egyedi esetről van szó – mondta Ilona.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában