Európa-nap csütörtökön a Szabadság téren

Illusztárció
Illusztárció
Nyíregyháza – Családi- és gyermekprogramokkal várja Nyíregyházán is a Europe Direct Információs Központ az érdeklődőket a 14. Európa-napon. A helyszín ezúttal a Váci Mihály Kulturális Központ előtti tér.


Robert Schuman francia külügyminiszter 68 évvel ezelőtt tett javaslata tette le az alapjait tulajdonképpen az európai országok szövetségének. A politikai és gazdasági együttműködésen alapuló Európai Unió megalakulására emlékezve minden évben május 9-én ünnepeljük az európai békét és egységet. Ilyenkor megnyitja kapuit számos uniós intézmény Brüsszelben és Strasbourgban is az érdeklődők előtt. Az Európában és a világ többi részén működő helyi uniós irodák pedig gazdag felnőtt- és gyermekprogram-választékkal várják a látogatókat.

– Nyíregyházán is szeretnénk együtt ünnepelni az Európa-napot május tizedikén, a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren 11-16 óráig. Az ingyenes családi– és gyermekprogramok mellett vetélkedővel, európai uniós információkkal várjuk az érdeklődőket, a sikeresen kitöltött kvízjátékunkon pedig sorsolással kétszemélyes, egyhetes bulgáriai tengerparti utazás nyerhető – újságolta Úsz Illés, a Europe Direct Információs Központ ügyvezetője.

KM
hirdetés