Európai példa lehet az OLLÉ

Mathieu Sprengers
Mathieu Sprengers
Budapest – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki küldöttgyűlésén értékelte a szövetség elmúlt évi tevékenységét, ezen belül az OLLÉ pályaépítési program kapott kiemelt szerepet.

A küldöttgyűlésen jelen volt Mathieu Sprengers, az UEFA végrehajtó bizottságának holland tagja, aki egyben a holland labdarúgó szövetség elnöke is. Sprengers szerint az OLLÉ-program példaként állhat több kelet-európai ország előtt.

Scheer Sándor, a szervezet elnökségi tagja, az OLLÉ-program elindítója és felügyelője elmondta: az MLSZ nagyon örül az önkormányzatok óriási érdeklődésének, mert minden előzetes várakozást felülmúlt a jelentkezők száma. Több mint 550 különböző pálya építésére kerül majd sor.

Bízunk benne, hogy minden létesítmény elkészül, és az önkormányzatok számára a felvett hitelek 15 év alatti visszafizetése nem okoz gondot. A régi pályák helyén épült plázák, benzinkutak ellenére így lesz lehetőségük a gyerekeknek futballozni, amelyből hosszú távon az egész sportág profitálhat – fejtette ki Scheer.

Mathieu Sprengers, az UEFA végrehajtó bizottságának holland tagja azt mondta: az ötvenes évek óta rengeteg idő telt el úgy, hogy a magyar futball nem volt ott a világ élvonalában. A sportvezető szerint amennyiben az OLLÉ-program beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgy ismét sikeres lehet a magyar labdarúgás, és példaként lehet majd állítani más kelet-európai országok elé is.
hirdetés