Európai színvonalú egészségügyi komplexum épül Penyigén

Új, teljesen akadálymentesített körzeti háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épül Penyigén.

Penyige jelenleg 3 településre (Penyige, Kömörő, Mánd) kiterjedő háziorvosi körzet és 4 településre (Penyige, Kömörő, Túristvándi, Mánd) kiterjedő védőnői körzet központja.

A 47.163.450 Ft európai uniós támogatással megvalósuló közel 50 millió forintos fejlesztés célja olyan körzeti egészségügyi komplexum kialakítása Penyigén, mely biztosítja a lakosság folyamatos és minőségi egészségügyi alapellátását. A 280m2 alapterületű új épületben a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is helyet kap az előírásoknak és az ellátottak igényeinek megfelelő számú kiszolgáló helyiséggel.

A kitűzött célok elérése érdekében a projekt keretében megtörténik:
280 m2 alapterületű, akadálymentesített körzeti egészségügyi komplexum megépítése, a háziorvosi és védőnői tanácsadói ellátás egy épületbe integrálása; bruttó 472 m2 külső tér kialakítása, rendezése; 7 férőhelyes parkoló kialakítása; hiányzó eszközök, műszerek, berendezések beszerzése, az elavult eszközök cseréje; informatikai fejlesztés az egészségügyi ellátóhelyek közötti kommunikációt támogató megoldásokkal; komplex akadálymentesítés.

Az akadálymentes közlekedés biztosítása azért is különösen fontos az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat szempontjából, mert így az idősebbek, és a babakocsival közlekedő családok számára is könnyebben megközelíthetővé, elérhetővé válnak a szolgáltatások.

A „Körzeti egészségügyi komplexum kialakítása” című beruházás Európai Uniós finanszírozással, a leghátrányosabb kistérségek felzárkózását támogató pályázati konstrukció keretében valósul meg 2010-2011 években.
hirdetés