Nyírbátor

2020.08.19. 14:25

Fejlesztik a nyírbátori ipari parkot

A beruházáshoz a helyi önkormányzat 286 millió forint önerőt biztosít.

20200521 Debrecen Inter Traction Electrics Kft. (ITE) autóbusz gyár Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI)

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Mirkó István

Három pillére épül a több mint egymilliárd forint összköltségű projekt, mely a nyírbátori ipari park infrastrukturális fejlesztését célozza meg – hangzott el a helyi inkubátorházban megrendezett szerdai projektnyitó rendezvényen. Mint azt Máté Antal, Nyírbátor polgármestere elmondta, megépül egy új buszpályaudvar, bővül és korszerűsödik az úthálózat, illetve továbbfejlesztik az elektromos hálózatot.

A projekt előkészítése már évekkel ezelőtt elkezdődött, a fejlesztések egyaránt szolgálják az ipari parkban működő cégek, a városunkban élők és az ingázó munkavállalók érdekeit is

– mondta Máté Antal, aki kiemelte, az 1 milliárd 507 millió forintos pályázati támogatáshoz az önkormányzat még 286 millió forintot tett hozzá.

A településvezető röviden bemutatta a projektet, elmondta, hogy a szakemberek kiépítenek egy új földkábelt, amitől biztonságosabb lehet az áramellátás, a modern buszpályaudvar pedig kényelmesebbé és komfortosabbá teheti az ipari parkba érkező közel ötezer ingázó munkavállaló közlekedését. Emellett megépül az ipari parkon belül egy elkerülő út is, de a jövőbeni tervek közt szerepel az is, hogy az ipari parkot összekapcsolják a déli iparteleppel.

A szerdai projektnyitón jelen volt Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke is, aki szerint ez a fejlesztés jelentős mérföldkő.

Ebből a projektből az ipari parkban működő cégek, és a városban, illetve a régióban élők is profitálhatnak

– fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke, aki beszélt az előttünk álló új uniós költségvetési ciklusról is. – A dolgok mostani állása szerint ugyanannyi Település- és Területfejlesztési Operatív forrás áll majd a rendelkezésünkre, mint az előző ciklusban – tekintett előre.

Dr. Simon Miklós szerint már jó ideje „túlnőtte magát” a nyírbátori ipari park, így időszerű volt ez a fejlesztés. A térség országgyűlési képviselője szerint nagy szükség van a modern buszpályaudvarra, hiszen rengetegen ingáznak nap mint nap az ipari park és a lakóhelyük közt.

A város tizenegy TOP-os projektben érintett, melyek összköltségvetése 3,3 milliárd forint, ami nagy felelősséget jelent.

– A választókerületemben számos projekt fut, úgy kell gazdálkodni, hogy egyetlenegy forintot se kelljen visszafizetni és mindegyik beruházás vagy program az előzetes célkitűzéseknek megfelelően valósuljon meg – hangsúlyozta dr. Simon Miklós, és felhívta a figyelmet az előttünk álló uniós költségvetési ciklus pályázati lehetőségeire, amelyek kiaknázásához – mint fogalmazott- már most el kell kezdeni gyártani a projektötleteket.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában