Éveken át heti rendszerességgel erőszakolta nevelt kislányát egy kisvárdai férfi

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Kisvárda – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa helybenhagyta a elsőfokú bíróság ítéletét.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2016 októberében V. S. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2000 – 2015 között élettársi kapcsolatban élt Kisvárdán. Közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született két gyermekét. A vádlott kapcsolatuk kezdetétől rendszeresen bántalmazta élettársát, majd néhány év elteltével a gyermekeket is.

Első alkalommal 2000-ben kényszerítette az akkor 8 éves kislányt szexuális cselekmények elkövetésére. Majd éveken keresztül heti rendszerességgel kellett a sértettnek a vádlottat különböző módon kielégítenie. A vádlott minden esetben azzal fenyegette meg a kislányt, hogy ha nem tesz eleget a szexuális kívánságainak, illetve bárkinek beszél a történtekről, őt, valamint édesanyját és testvérét is megöli, bántalmazni fogja.

2006-tól kezdve a vádlott a sértettel annak akarat ellenére havi rendszerességgel közösült. A sértett minden esetben próbált fizikailag ellenállni, azonban a bántalmazások, valamint a vádlott fizikai erőfölénye és fenyegetései oly mértékben megtörték, hogy 2008 után már meg sem kísérelte az ellenállást.

A vádlott a sértettet akarata ellenére utoljára 2015 nyarán kényszerítette szexuális cselekmény végzésére. A sértett ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését.

– Debreceni Ítélőtábla –
hirdetés