Évekig ülhetnek börtönben a nyírturai gépkocsifeltörők

Évekig ülhetnek börtönben a nyírturai gépkocsifeltörők
© Fotók: police.hu
Nyíregyháza, Nyírtura – Alig két hét alatt 14 gépkocsit és egy garázst tört fel Nyíregyházán az a két nyírturai fiatalember, akiket az ügyész március 29-én állított soron kívül bíróság elé.

A büntetett előéletű férfiak elhatározták, hogy régebbi típusú gépkocsikat fognak lopni, illetve feltörni, az alkatrészeket pedig értékesítik. Először február 22-én éjjel léptek akcióba, amikor Nyíregyházán egy lakótelepi garázsból két motorkerékpárt vittek el. Pár nappal később egy másik lakótelepen, az utcán parkoló autókat fosztottak ki: hat gépkocsit törtek fel értékek után kutatva. A következő héten újabb nyolc autót törtek fel.

A járművekből kisebb értékeket vittek el. Többször megpróbáltak elhajtani az autókkal, de hiányos műszaki ismereteik miatt erre nem voltak képesek. A legutolsó lopás után három nappal a rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, akik azóta előzetes letartóztatásban vannak.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség összesen 15 lopással vádolta a két férfit, akiket a bíróság 1 év 10 hónap, illetve 1 év 7 hónap börtönre ítélt. Az ügyész hosszabb börtönért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek, így ügyükben a Nyíregyházi Törvényszék mondja ki a végső szót – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.


Videó: Több kárt okoztak a betört üveggel a nyírturai férfiak, mint amennyit zsákmányoltak

Másfél hét alatt tizennégy kocsit tört fel a gyanú szerint két huszonéves fiatal Nyíregyházán. A hátsó ablakokat betörve nyitották ki az ajtókat, majd átkutatták az utasteret. A legtöbb esetben azonban üres kézzel távoztak. Így a betört üvegekkel nagyobb kárt okoztak, mint amit zsákmányoltak. Az autófeltörők már előzetesben vannak – derült ki az rtl.hu riportjából.


Videó: Másfél hét alatt 14 autót törtek fel a Jósavárosban elcsípett férfiak

14 gépkocsi feltörésével és egy robogó eltulajdonításával gyanúsítanak a nyíregyházi rendőrök két nyírturai férfit.
hirdetés