Evelyn mindennel megbirkózik!

Evelyn mindennel megbirkózik!
Táncol, énekel, modellkedik, stúdiót vezet, és már birkózik is.

Vágó Evelynről nem először írunk, a 11 éves kishölgy ugyanis amibe csak belevág, azt sikerrel teljesíti. Legutóbb az derült ki róla, hogy a modellkedés, éneklés, tánc és sok egyéb mellett a birkózáshoz is van tehetsége. A fiatal lány eddigi sikereit felsorolni kevés lenne a hely, de kaptunk tőle ízelítőt eddigi tevékenységeiből.

Korán kezdte, és már stúdiót vezet

Evelyn élete első „fellépése” az volt, amikor hat hónaposan megnyerte a Déli Hírlap szépségversenyét. Háromesztendős korától kezdett el modellkedni, akkortól folyamatosan a színpadon áll. Négy évesen már az RTL Klub műsorában és több road show-n is részt vett, öt éven át indult országos modell- és táncversenyeken. Remek eredményeket ért el, a Sztárgyár című országos popzenei tehetségkutatón például gyerekként ő egyedül jutott be a döntőbe saját dalával, melyet Komáromi Pisti írt neki. A 2000-es Divat Design Világfesztiválon a 6–11 éves korosztályban első helyen végzett, ő akkor mindössze 6 esztendős volt. – 2002-től van saját stúdióm, a Kid’s Star. Itt énekelni, táncolni és fotómodellkedni tanulnak a jelentkezők, illetve a legjobbak fellépési lehetőséget kapnak, és castingokra járnak különböző neves ügynökségekhez és fílmstúdiókhoz. Tavaly az Europop tehetségkutató dalfesztiválon képviseltük B.-A.-Z. megyét a csapattal, egyrészt döntőbe jutottunk, másrészt egyéniben számos nemzet versenyzői között egyedüli magyarként a nagydíj 4. helyét szereztem meg – mesélt a büszke stúdióvezető.

A cél Bulgária lenne…

– Van még egy csoportom, az Angels, velük sztárok fellépésein háttértáncolok. Így például szerepeltünk már Desperadoval, Zámbó Árpival, a Dupla Kávéval és Bódi Gusztival is, jelenleg Komáromi Pisti és Mucky táncosai vagyunk – folyatja Evelyn. – Perpillanat a Little Miss Hungary 2006 gyermekszépség és tehetségkutató verseny döntőjére készülök, ahol is a tét a világverseny. Nagy álmom, hogy eljussak a Little Miss Worldre Bulgáriába, ehhez azonban szponzorra lenne szükségem.

Birkózásban is kiváló

Vajon hogy lehet ezt összeegyeztetni az iskolával? Evelyn szerint sikeresen, ő ugyanis kitűnő tanuló. – Minden évben felkérnek, hogy képviseljem az iskolát a nagyrendezvényeken is, ilyen például az Avas-napok. Közben belekóstoltam a programszervezésbe is, melyet 8. osztályos koromtól teljesen át szeretnék venni apukámtól. És ehhez jön a négy hete tartó hobbim, a birkózás. Elkísértem egy barátnőmet edzésre, ahol viccből én is beálltam. Az edző ezt észrevette, és megkért, hogy járjak az edzésekre. A technikát gyorsan megtanultam, az erőnlétem rendben van, így egy hónap alatt három versenyre neveztek, mindenhol ezüstérmes lettem. Így a diákolimpia országos bajnokságán is, ahol pedig eggyel nagyobb kategóriában indultam. A birkózás számomra egyelőre hobbi, nagyon tetszik. De vigyáznom kell, hiszen egy-egy szépségversenyre nem mehetek monoklival – tette hozzá mosolyogva. – A legfőbb vágyam most is az, hogy kiadhassam a CD-met, valamint hogy a további eredmények eléréséhez szponzorokra találjak. Európában már ismernek, de én Miskolchoz ragaszkodok, itt és az egész megyénkben szeretnék minél több fellépést vállalni.

Névjegy

Név: Vágó Evelyn (11)

Család: apukája egy éve egyedül gondoskodik róla

Iskola: Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészeti Intézmény 5/1-es osztályának tanulója

Stúdió: a Kid’s Star Stúdió vezetője és tulajdonosa, mellyel körbeturnézta már az egész országot

Hobbi: birkózás, egy hónapja űzi, de már a diákolimpián országos korosztályos ezüstérmes, Repka Attila és a Görcsös József a vezetőedző, illetve szakágvezető
hirdetés